Spahić: Nisam odbio poziciju u Slobodi, čast je biti u reprezentaciji

Radiosarajevo.ba
Spahić: Nisam odbio poziciju u Slobodi, čast je biti u reprezentaciji
Facebook / Amir Spahić, trener juniorske selekcije U-17 BiH

Amir Spahić, trener juniorske selekcije Fudbalskog kluba Sloboda, novo je ime u U-17 reprezentaciji BiH.

Za svoj kvalitetan dugogodišnji rad nagrađen je u Nogometnom savezu BiH tako što će biti pomoćnik Nerminu Šabiću, koji je izabran za selektora ove selekcije.

“Veliko zadovoljstvo i čast je biti u stručnom štabu reprezentacije. Kada se čovjek krene baviti trenerskim pozivom, sigurno mu je jedan od ciljeva da nekada radi u nekoj reprezentativnoj selekciji. Nadamo se svi da ćemo napraviti kvalitetnu selekciju igrača i da ćemo nastaviti tamo gdje je stao Sakib Malkočević. Pošto su neki portali prenijeli da sam ja odbio poziciju šefa stručnog štaba u Slobodi, to nije tačno.

Bio je dogovor u klubu da ja nastavim sa radom u juniorskoj selekciji, a jedan od razloga je bio i to što je trajala procedura izbora selektora. Biti šef stručnog štaba i raditi u reprezentaciji ne bi bilo moguće. Tako da ja ostajem trener juniora Slobode. Ovo je sigurno i jedna satisfakcija za FK Sloboda da se prepoznao rad i kvalitet trenera u klubu”, rekao je Amir Spahić za klupsku Facebook stranicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije