Spahić: Ne treba stvarati presiju igračima

Radiosarajevo.ba
Spahić: Ne treba stvarati presiju igračima

Selektor Blažević i reprezentativci BiH su ovih dana glavne medijske zvijezde. Od njih se puno očekuje od naredne dvije utakmice protiv Armenije i Turske. Oko hotela na Ilidži gdje su reprezentativci bili smješteni ovih dana stalno su bili novinari, znatiželjnici, i fanovi koji traže autogram ili samo daju podršku reprezentaciji.

Neposredno prije razgovora sa Emirom Spahićem, kapitenom naše reprezentacije, pored nas je prošao Zvjezdan Misimović, popularni Miske, i otrčao u pravcu Vrela Bosne. Iako neće igrati protiv Armenije zbog žutih kartona, priprema se kao da sutra igra finale Svjetskog prvenstva. Ozbiljnost i profesionalizam je ono na čemu selektor insistira, a igrači sami sebi nameću. Kapiten Spahić nas je dočekao dobro raspoložen.

Radio Sarajevo: Nedavno je sve pogodila vijest da si dobio ovu novu gripu, međutim ipak si je brzo prebolovao i tu si opet sa reprezentacijom...

Spahić: Da bila je ova „krmeća afera, kako je zovu...“(smijeh). Pa jeste, to je bila grozna vijest, šokantno je svakom kada mu kažu da je dobio virus nove gripe, pa tako i meni. Na sreću kratko je trajalo i vratio sam se spreman.

Radio Sarajevo: Znači iz prve ruke – nije tako strašna kao što kažu?

Spahić: Nije uopšte... (smijeh).

Radio Sarajevo: Velika su očekivanja, igramo dvije važne utakmice, kakva je atmosfera u reprezentaciji?

Spahić: Atmosfera odlična. Sigurno je da će se uvući malo nervoze pogotovo među mlađe igrače, ali tu je nas par iskusnijih da držimo sve pod kontrolom. Svi već pričaju o utakmici sa Turskom, ali da mi prvo završimo sa Armenijom. Apelovao bih i na novinare i na javnost da ako mogu ne stvaraju presiju igračima, jer kako se utakmica bliži i nama će biti teže.

Radio Sarajevo: Imate i novog člana, golmana Portsmoutha, Asmira Begovića. Kako se on uklopio u sastav?

Spahić: Odlično! I mene je iznenadio, s obzirom da nije imao puno kontakta sa našim ljudima, ali odmah se fantastično uklopio. Mislim da smo svi ko jedan, i spremni smo da damo više od 100 % u utakmicama protiv Armenije i Turske.

Radio Sarajevo: Od naših su svi spremni i konkurišu za prvi sastav?

Spahić: Jesu, svi su spremni i zdravi, jedino Miske neće igrati protiv Armenije zbog problema sa kartonima, ali su ostali svi u opciji.

Naša reprezentacija sutra putuje u Jerevan, gdje je u subotu utakmica protiv Armenije.

Vezano:

Spahić: Sve zavisi od nas

Zmajevi savladali Famos (VIDEO)


Džeko: Kvalitetu dokazati na terenu


radiosarajevo.ba
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije