Spahić: Blizu sam dogovorsa sa Montpellierom

Radiosarajevo.ba
Spahić: Blizu sam dogovorsa sa Montpellierom

Prije dvadesetak dana njemački Express je pisao da će se Köln uskoro pojačati s našim reprezentativcem Emirom Spahićem, ali kapiten naše reprezentacije i bivši nogometaš moskovske Lokomotive ipak neće igrati u tom njemačkom klubu.

Vezano: Spahić u Koelnu?

Prema pisanju L'Equipea Spahić je sve dogovorio s povratnikom u francuski Le Championnat, Montpellierom.

Iako je imao kontakte s brojnim Bundesligašima (Schalke, Köln, Eintracht i Hannover), Spahić je, po navodima L'Equipea, odabrao Francusku.

Ne spominju se detalji ugovora, kao niti cijena, ali francuski list navodi da su pred stranama koje posluju ostale samo formalnosti.

"U Francukoj sam, pregovaram sa Montpellierom, ali još uvijek nisam potpisao ugovor. Sve će biti poznato u narednih nekoliko dana", rekao je Spahić za sportsport.ba.

Spahić je demantovao natpise nekih medija kako će potpisati četverogodišnji ugovor sa ovim francuskim klubom, te je dodao kako će potpisati najvjerovatnije na godinu dana.

Kapiten bh. reprezentacije naglasio je kako su uslovi u klubu odlični, a svidio mu se i grad, za koji kaže.

Svoj debi u dresu Montpelliera Spahić bi mogao imati već Šampionat 8. avgusta, kada Montpellier igra pred domaćom publiko protiv Paris Saint Germana.

Upravo je PSG, podsjetimo, prije nekoliko mjeseci želio dovesti Spahića, ali taj transfer nije obavljen zbog neslaganja sa Lokomotivom.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije