Šok za Zmaja: Doživio tešku povredu

0
Radiosarajevo.ba
Šok za Zmaja: Doživio tešku povredu
>Foto: Instagram / Dal Varešanović

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Dal Varešanović, koji je bio povrijeđen na posljednjoj utakmici Samsuspora, slomio je jagodičnu kost.

Potpredsjednik kluba i šef zdravstvene komisije Hasan Turut izjavio je da je Varešanović, koji je povrijeđen od udarca koji je zadobio na utakmici Yılport Samsunspor odigranoj u petak, 23. februara, konstatovan je prijelom zigomatične kosti (jagodice) na licu. Naveo je da je odlučeno da može da trenira i igra utakmice sa maskom koju mora nositi narednih 6 sedmica.

Bosna i Hercegovina će 21. marta na Bilinom polju u Zenici igrati utakmicu sa reprezentacijom Ukrajine u polufinalu baraža za Europsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Njemačkoj. 

Denis Bećirović nastavlja diplomatsku ofanzivu: Evo gdje putuje sada

Denis Bećirović nastavlja diplomatsku ofanzivu: Evo gdje putuje sada

Ako bi pobijedili Ukrajinu, potencijalno finale bi naši Zmajevi igrali na Grbavici 26. marta protiv boljeg iz duela Islanda i Izraela.

Što se tiče Varešanovića, on ove sezone igra fantastično. U dresu Rizespora na 24 utakmice Superlige ima 8 golova i 2 asistencije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije