Šok za Matea Kovačića, novi vlasnici ga stavili na transfer listu

0
Radiosarajevo.ba
Šok za Matea Kovačića, novi vlasnici ga stavili na transfer listu
Foto: Twitter / Mateo Kovačić

Mateo Kovačić uskoro bi nakon četiri godine mogao otići iz Chelseaja, javlja Guardian.

Londonski klub je u zimskom prijelaznom roku srušio sve rekorde. Klub sa Stamford Bridgea je na sedam pojačanja potrošio 329,5 miliona eura što je više nego svi klubovi iz La Lige, Serie A, Bundeslige i Ligue 1 zajedno, a kada se doda i ljetni prijelazni rok, iznos kojeg je Chelsea potrošio na pojačanja dolazi do nevjerojatnih 611,49 miliona eura.

U klub je ove godine došlo 16 novih igrača, a tome treba dodati i Christophera Nkunkua čiji je dolazak iz Leipziga već dogovoren za ljetni prijelazni rok.

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini

Senzacionalni transfer zadnjeg dana prelaznog roka: Enzo Fernandez novi igrač Chelsea

Senzacionalni transfer zadnjeg dana prelaznog roka: Enzo Fernandez novi igrač Chelsea

Sve to navodi Chelsea da mora prodavati igrače. Ove zime je klub napustio Jorginho koji je otišao u Arsenal, a blizu odlaska u PSG je bio Hakim Ziyech ali taj se transfer nije ostvario zbog administrativnih grešaka.

Ziyech će vrlo vjerojatno biti jedan od igrača koji će napustiti "plave" nadolazećeg ljeta, a Guardian je objavio listu nogometaša koji bi mu se trebali priključiti u odlasku iz kluba. Na toj listi se nalazi i Kovačić. Hrvatski reprezentativac je u Chelsea došao u augustu 2018., s klubom osvojio Ligu prvaka, Europsku ligu, Europski superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo i uvijek se smatrao kao važna karika u timu.

Chelsea je, međutim, doveo dosta mladih veznih igrača za koje trener Graham Potter treba naći mjesto u ekipi. Kovačiću aktuelni ugovor ističe na ljeto 2024., godine, po isteku ove sezone će imati 29 godina i Chelsea bi na njegovom transferu mogao i pristojno zaraditi.

Osim za Kovačića ističe se da će Chelsea "osluškivati ponude" i za Christiana Pulisica, Kaliodu Koulibalyja i Pierre-Emericka Aubameyanga.

U klubu nema budućnosti ni za dvojac koji će se vratiti s posudbe - Romelua Lukakua i Calluma Hudson-Odoia, a Engleze ne bi čudilo da na transfer-listi završe i Ben Chilwell, odnosno Conor Gallagher.

Sve u svemu, jasno je da će i sljedećeg ljeta Chelsea biti na naslovnicama što se transfera tiče, ali ovaj put će se raditi i o odlascima, ne samo o dolascima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije