Šok u Splitu: Marko Livaja napušta Hajduk i potpisuje za ovaj klub?

0
Radiosarajevo.ba
Šok u Splitu: Marko Livaja napušta Hajduk i potpisuje za ovaj klub?
Foto: Društvene mreže / Marko Livaja

Bivši hrvatski reprezentativac Marko Livaja i njegova budućnost glavna su tema u posljednje vrijeme kada se priča o Splitu i Hajduku.

Već neko vrijeme se uveliko govori o tome da vlada ozbiljan interes za Marka Livaju, te da je više klubova zainteresovano za njegove usluge i da bi ga rado voljeli vidjeti u svojim redovima.

Kako prenose hrvatski mediji, sada su poznati neki detalji oko Livajinog potencijalnog transfera, a ovaj napadač bi uskoro mogao napustiti Hajduk.

Ana Brnabić tvrdi da je predsjednik Srbije u smrtnoj opasnosti

Ana Brnabić tvrdi da je predsjednik Srbije u smrtnoj opasnosti

Naime, aktuelni šampion grčke i velikan ove zemlje, PAOK, želi angažovati najboljeg nogometaša tima sa Poljuda. Podsjećanja radi, napadač je već imao priliku igrati u Grčkoj i tamo je ostavio jako dobar utisak dok je nosio dres AEK-a.

Procjenjuje se da Livaja vrijedi oko 6,5 miliona eura (12.7 miliona KM), te je jasno da bi Splićani mogli dosta dobro profitirati u slučaju prodaje 30-godišnjeg golgetera.

PAOK je poslao zvaničnu ponudu, a samom igraču su ponudili platu između milion i po i dva miliona eura po sezoni (2.93 i 3.90 miliona KM). Također, poznato je da u ovom klubu mnogo cijene nekadašnjeg Vatrenog, javlja SportAM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije