Slovačka bolja od Rusije, Hamšik postigao prekrasan pogodak

Radiosarajevo.ba
Slovačka bolja od Rusije, Hamšik postigao prekrasan pogodak
EPA / Marek Hamšik
Fudbalska reprezentacija Rusije danas je u Lilleu u prvom susretu drugog kola na Evropskom prvenstvu odmjerila snage s reprezentacijom Slovačke. Susret je završen pobjedom Slovačke 2:1.

Slovaci prvi prijete u desetoj minuti susreta. Šutirao je iskosa s lijeve strane Marek Hamšik, ali njegov volej odlazi preko prečke gola Rusije. Tri minute kasnije priliku je imao Durica, ali njegov udarac iz slobodnog udarca odlazi pored stative gola Rusije.

Rusi su odličnu priliku imali u 22. minuti preko Džube, ali udarac glavom fudbalera Zenita Kozačik brani bez problema. Šest minuta kasnije priliku je ima Smolov. Uposlio ga je Džuba, a udarac napadača Krasnodara odlazi pored desne stative gola Slovačke.

Slovaci su poveli u 32. minuti susreta. Marek Hamšik je odlično uposlio Vladimira Weissa koji driblingom izbacuje dva defanzivca Rusije i matira nemoćnog Akinfeeva. U posljednjoj minuti prvog poluvremena Weiss i Hamšik su zamijenili uloge, a fudbaler Napolija postigao je prelijep pogodak za dva gola prednosti Slovaka.

Prvu priliku u nastavku susreta imali su Slovac, ali strijelac gola protiv Velsa, Ondrej Duda nije bio precizan. Zaprijetili su Slovaci i u 54. minuti susreta preko Maka, ali je Akinfeev siguran. Prvu priliku u nastavku Rusi su imali u 57. minuti utakmice preko Šatova, ali se rezultat ne mijenja. U 66. minuti zaprijetio je Smolov, ali je njegov udarac izblokiran.

Rusija je izjednačila u 80. minuti susreta. Šatov je asistirao, a mrežu Slovačke glavom zatresao Glušakov. Isti igrač imao je priliku u 87. minuti, ali ovaj put nije bio precizan kao sedam minuta ranije. Rusija prijeti u 89. minuti preko Džube, ali je njegov udarac izblokiran. Ostalo je do kraja susreta 2:1 za Slovačku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije