Sloboda pobijedila Mladost, Velež na bod zaostatka od prvoplasiranog

0
Radiosarajevo.ba
Sloboda  pobijedila Mladost, Velež na bod zaostatka od prvoplasiranog
Foto: FK Velež / FK Velež

Soboda je na svom Tušnju dočekala Mladost, a prije meča trener Mladen Žižović je poručio kako je za Tuzlake ovo utakmica sezone. U takvom ritmu domaći su odigrali vrlo dobar meč i zasluženo slavili.

Od starta je domaćin krenuo ofanzivnije i kontrolisao je igru. Ipak, na startu nismo vidjeli veća uzbuđenja i prilike.

U 33. minuti vidjeli smo prvi gol. Na ubačaj Amara Beganovića odlično reaguje Fedor Predragović i dovodi Slobodu u vodstvo. Do kraja prvog dijela gosti nisu prijetili, pa se otišlo na odmor rezultatom 1:0, piše SportCentar.

Uvodne minute nastavka protekle su u dvije prilike Saida Husejinovića, koji je nakon oporavka od povrede danas igrao vrlo motivisano.

Nešto više od 20 minuta prije kraja gosti su ostali sa igračem manje jer je Šarić zaradio drugi žuti karton i isključenje. Tada su domaći zaigrali još ofanzivnije, dok Mladost sa igračem manje i bez najboljeg strijelca Nedima Hadžića, koji je zadobio frakturu nosa, nisu mogli ozbiljnije zaprijetiti.

Do kraja su se nastavile prijetnje, u dva navrata je Velić spasio Mladost, a Ilić je u 75. minuti pogodio prečku. Rezultat se, ipak, nije mijenjao, pa je domaćin upisao velika tri boda i preskočio svog današnjeg rivala na tabeli.

Sloboda – Mladost 1:0 (Predragović 33′)

Stadion: Tušanj. Gledalaca: /. Sudija: Miloš Gigović (Bosanska Gradiška). Žuti kartoni: Kurtalić (Sloboda), Šarić (Mladost). Crveni karton: Šarić (Mladost).

SLOBODA: Golubović, Jusić, A. Beganović, Kurtalić, Ilić, Balić, Husejinović, Dž. Beganović, Mujagić, Maksimović, Predragović.

MLADOST: Velić, Alić, Šabanović, Mahmić, Sadiku, Begić, Šarić, Dedić, Handžić, Dejanović, Vladić.

Fk Sloboda - undefined

Facebook FK Sloboda: Fk Sloboda

U drugom današnjem susretu Velež je ostvario pobjedu nad Krupom u današnjem susretu 27. kola m:tel Premijer lige BiH i približio se lideru Sarajevu na svega bod zaostatka (uz utakmicu više, bordo tim kasnije gostuje Zrinjskom).

U uvodnim minutama Mostarci su imali više loptu u nogama, ali prva opasnija prijetnja desila se upravo pred njihovim golom, kada je Bogdanović spasio mrežu nakon “jedan na jedan” duela s Mandićem.

No, potom su domaćini na travnjaku stadiona Rođeni počeli kreirati odlične prilike, da bi do vodstva došli u 23. minuti. Brandao je postigao svoj prvi pogodak sezone nakon šuta “iz prve” kojem je prethodila uigrana akcija poslije kornera, piše SportCentar.

Zatim je Krupa imala nekoliko pristojnih šansi, uglavnom preko Dujakovića i Mandića, ali rezultat se nije mijenjao do kraja poluvremena.

Velež je udvostručio prednost na startu drugog dijela meča, u 51. minuti strijelac za 2:0 je bio Radovac nakon odlične asistencije Georgijevića u prostor.

Svega dvije minute kasnije do gola dolazi i Krupa. Dujaković je pao u šesnaestercu nakon kontakta sa Zeljkovićem, što je sudija Aleksandar Njegomirović okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu. Upravo je Nikola Dujaković bio precizan s bijele tačke.

Velež je zatim u 77. minuti ostao s igračem manje, dva žuta kartona u rekordnom roku dobio je rezervista Osmić. Treba svakako istaći da je Njegomirović iznenađujuće lako posezao za javnim opomenama u ovom meču, čak deset žutih kartona. Jedan od njih je dobio i Radovac, najbolji igrač Veleža koji tako neće moći igrati u narednom kolu protiv Borca…

Prilika nije nedostajalo na obje strane do kraja susreta, Ovčina je čak pogodio i prečku, ali golova ipak više nije bilo. Važna pobjeda za Velež u nastojanju Mostaraca da se domognu Evrope i ostani u trci za titulom, dok fenjeraš Krupa ponovo ulazi u probleme.

Velež – Krupa 2:1 (Brandao 23′, Radovac 51′ – Dujaković 53′)

Stadion Rođeni u Vrapčićima. Glavni sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor). Žuti kartoni: Zeljković, Ćosić, Radovac, Osmić (dva) kod Veleža; Ćivić, Muminović, Jović, Karišić i Nikolić kod Krupe. Crveni karton: Osmić (Velež).

VELEŽ: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Ferreyra, Radovac, Pršeš (Osmić), Ćosić (Radović), Ovčina, Brandao, Anđušić (Cheshmedjiev), Georgijević (Behram).

KRUPA: Kolak, Karišik, Redžić, Pavlović, Ćivić, Palić, Muminović (Lazarević), Vukmanović, Dujaković (Aćimović), Mandić, Jović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije