Sloboda ne odustaje od Evrope

Radiosarajevo.ba
Sloboda ne odustaje od Evrope

"Ne odustajemo od izlaska ne euroscenu, jer smo plasman izborili na terenu. U sjedište UEFA poslat ćemo pravnike iz Tuzle i još nekoliko relevantnih osoba kako bi na licu mjesta upoznali tamošnje čelnike o našim problemima", naglasio je Salih Šabović, predsjednik NK Sloboda.

Nakon što je od strane Disciplinske komisije N/FS BiH decidno konstatirano kako Sloboda u toku prošle sezone nije bila pod suspenzijom ogorčenje u taboru Tuzlaka je povećano. Predsjednik Šabović je najavio slanje pisma Upravi NK Široki Brijeg, kojim će tražiti podršku.

"Vjerujem da ćemo uspjeti isposlovati bar jedan sastanak sa uposlenicima UEFA. Nećemo se samo obratiti njima. Tražit ćemo da cijeli slučaj ispitaju SIPA i Tužilaštvo BiH. Neka provjere 'čaršijske priče' koje govore kako je Sloboda bila predmet nečije trgovine. Niko ne smije, niti može trgovati s našim klubom, a te priče govore kako je Sloboda žrtvovana na uštrb Muniba Ušanovića. Ukoliko odem iz Slobode, obećavam da ću se i tada boriti protiv Ušanovića i Nijaza Hodžića, koji su svojim manipulacijama oštetili naš klub", kaže Šabović.

Rukovodstvo Slobode očekuje da se u naredna tri dana ponovo očituje N/FS BiH, te da se sazove drugostepena komisija kako bi izdala licencu Slobodi za nastup u kvalifikacijama za Europsku ligu UEFA.

"Ukoliko na kraju krajeva ne dobijemo licencu, dobro ću razmisliti o ostanku na čelu kluba. Naš cilj smo izborili na terenu i očekivali da će nas klubovi iz Premijer lige BiH podržati. Danas se to dešava nama, sutra će nekom drugom i zbog toga je neophodno jedinstvo klubova. Ako se sjećate, mi smo prošle godine izgubli od Zrinjskog u finalu Kupa BiH i nismo se plasirali u Evropu. Međutim, odmah nakon finala smo im dali bezrezervnu podršku. Dakle, dobro ću razmisliti da li ostajem u Slobodi, ali ponavljam da ću svoju borbu za čast i dostojanstvo kluba nastaviti i dalje", kaže Šabović.

Zdeno Jurić, direktor kluba, naglasio je kako je Disciplinska komisija donijela jedinu moguću odluku, jer Sloboda u toku prošle sezone nije bila pod suspenzijom.

"Pitanjem eventualne suspenzije uopšte se nije trebala baviti Komisija za licenciranje, jer ih se to ne tiče. To vam je isto kao da su kriterij za licenciranje naveli da li je neki nogometaš dobio ili nije crveni karton. Zna se koje su kriterije oni tražili, i mi smo ih sve na vrijeme ispunili, te imamo valjanu dokumentaciju. Oštetili su nas i sada očekujemo da nas na propisan način obeštete", rekao je Jurić.

U Slobodi su još ranije najavili tužbu protiv N/FS BiH. Najavili su da će i tražiti i odštetu u slučaju da na koncu ne ugledaju svjetla evropske nogometne pozornice. Odštetni zahtjev doseže sumu od dva miliona KM.

nezavisne.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije