Sloboda i Borac odigrali zanimljivu utakmicu: Podjela bodova na Tušnju

0
Radiosarajevo.ba
Sloboda i Borac odigrali zanimljivu utakmicu: Podjela bodova na Tušnju
Foto: FK Borac / Podjela bodova na Tušnju

Sloboda i Borac su u meču 8. kola m:tel Premijer lige BiH večeras na Tušnju podijelili bodove odigravši neriješeno 1:1.

Prvu šansu je bila nakon katastrofalne greške golmana Borca Nikole Četkovića, koji u jednoj sasvim bezazlenoj situaciji poklanja loptu Dženisu Beganoviću.

Napadač Slobode ga prvo baca na pod lijepim lažnjakom, a onda šalje loptu u gol za 1:0. Igrala se tada tek 6. minuta utakmice.

Neobična situacija u centru Sarajeva: Ne rade semafori, pješaci u posebnoj 'misiji'

Neobična situacija u centru Sarajeva: Ne rade semafori, pješaci u posebnoj 'misiji'

U drugom dijelu smo gledali istu sliku na terenu – Sloboda se dobro branila, a Borac imao inicijativu, ali ovaj put ju je uspio i krunisati banjalučki tim. Prvo je Begić zaprijetio sjajnim volej udarcem u 56. minuti, odbranio je to Bukvić, ali nakon izvedenog kornera glavom mrežu Slobode trese Jovanović i poravnava na 1:1, piše SCSport.

U 68. minuti Sloboda ostaje s igračem manje jer je Fedor Predragović zaradio drugi žuti karton, pa mu je sudac Bilbija pokazao put ka svlačionici.

Šest minuta poslije je Borac mogao do vodstva nakon šuta Lukića s desetak metara, ali je Sloboda imala dosta sreće. Lopta se odbijala od nekoliko defanzivaca Tuzlaka, te se na kraju od Jusića odbila u korner.

U sudijskoj nadoknadi veliku šansu da Borcu donese pobjedu imao je Vušurović, ali je njegov šut sa svega tri metra zaustavio Bukvić.

Do kraja je ostalo 1:1.

U 8. kolu m:tel Premijer liga BiH danas ranije Zrinjski je golom Juranovića nadigrao Leotar u Trebinju, da bi zatim Tuzla City u Bijeljini potvrdila lidersku poziciju i sa 3:1 pobijedila Radnik.

U petak su Velež i Sarajevo odigrali 1:1, a u nedjelju nas čekaju dueli:

Rudar – Posušje (16.30)

Široki Brijeg – Željezničar (21, Moja TV)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije