Sloboda dobila licencu za nastup u Premijer ligi BiH

0
AA
Sloboda dobila licencu za nastup u Premijer ligi BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sa martovskog meča Sarajevo - Sloboda

Fudbalski klub Sloboda iz Tuzle dobio je licencu za nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u sezoni 2022/2023. godine, saopćili su danas iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH).

”Dana 4. maja 2022. godine u prostorijama N/FS BiH u Sarajevu održan je nastavak sjednice Prvostepene komisije za licenciranje klubova na kojoj je izvršen uvid u dodatnu dokumentaciju koju je FK Sloboda Tuzla dostavila u okviru postupka za izdavanje licenci i učešća u takmičenjima Premijer lige BiH i UEFA za sezonu 2022/2023.

Nakon sveobuhvatne analize dostavljene dokumentacije i izvještaja finansijskog eksperta za licenciranje N/FS BiH, Prvostepena komisija za licenciranje klubova je utvrdila da su ispunjene sve obaveze prema kriterijima Pravilnika o licenciranju klubova za domaće takmičenje, te je donijela odluku kojom se FK Sloboda Tuzla izdaje licenca za Premijer ligu BiH u sezoni 2022/23”, istakli su iz N/FS BiH, te su, kako prenosi AA, dodali:

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

”Zbog neispunjavanja dijela obaveza iz kriterija Pravilnika o licenciranju klubova N/FS BiH za učešće u UEFA klupskim takmičenjima, FK Sloboda Tuzla se odbija izdavanja licence za sezonu 2022/23. godine”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije