Petrović: Moram utvrditi da li postoje trule jabuke u timu

Radiosarajevo.ba
Petrović: Moram utvrditi da li postoje trule jabuke u timu
Fudbalski klub Željezničar jučer je angažovao novog trenera, nakon što je u ponedjeljak smijenjen Miloš Kostić. Plave s Grbavice preuzeo je dosadašnji trener Radnika, Slavko Petrović.

Petrović ističe kako se s upravom Fudbalskog kluba Željezničar dogovorio za dvije minute.

"Što se tiče pregovora oni su trajali dva minuta. Ja nisam ni lud, ni proklet čovjek. Završili smo razgovor za bukvalno dvije minute. Onda je ostalo samo da uprava kluba donese odluku da li sam ja rješenje, nakon moje prezentacije", ističe Petrović na početku razgovora za Radiosarajevo.ba.

Novi trener Željezničara kaže kako fudbalere svoje nove ekipe poznaje skoro koliko i fudbalere Radnika.

"Ja poznajem igrače Željezničara skoro kao i moje. Ja sam čovjek koji vrši analizu poslije svake utakmice. Vršim dakle detaljnu analizu. Imam informacije o svim fudbalerima. Željezničar ima kvalitetan igrački kadar. I po kvalitetnu i po kvantitetu je to dobar igrački kadar. Možda malo prenapumpan. Sada je na meni da utvrdim ko od njih nije na nivou da bude u Željezničaru", kaže Petrović i dodaje:

"Moram utvrditi da li postoje trule jabuke. Sasvim je svejedno da li je neko najbolji igrač, ili nije najbolji igrač. Svi igrači su za mene isti, ali je jako bitno utvrditi da li postoje trule jabuke? Trula jabuka zahvati čitavu korpu i onda je to ozbiljan problem. Ja na klub gledam kao na familiju. Mi smo svi familija i treba da putujemo jedni druge", ističe Petrović.

Željezničar je pružao izuzetno slabe partije u prvih šest kola. Petrović ističe da se ne voli osvrtati na prošlost, ali da mora analizirati zašto igrači ne daju svoj maksimum.

"Ja se ne osvrćem na prošlost. Nijemci imaju izreku da su novine od jučer su strahovito stare novine. Ja ću napraviti analizu svega, a moja prva analiza će biti da utvrdim zbog čega se jedan Željezničar s tako kvalitetnim sastavom nalazi na devetom mjestu. Moram saznati zašto igrači Željezničara izađu sa 70 posto svojih mogućnosti na teren. Možda misle da je to dovoljno. Da tako igraju i budu u Evropi", kaže Petrović i dodaje:

"Klub se predstavio u najboljem svjetlu. Ja mogu skinuti kapu ovoj upravi koja je uložila mnogo truda da Željezničar bude tu gdje je sada. Ne može sve preko noći. Krenuli su s ciljem, imaju plan i to je jako bitno. Ko puno radi on i griješi. Željezničar je ozbiljan klub. Ambicija je da se napravi klub koji će biti jedan od vodećih klubova, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i u regionu. Perspektiva koju Željezničar ima je zaista nevjerovatna. Meni novac nije bitan, ja sam gladan uspjeha. Želim da ostavim što dublji pečat na Grbavici. Poklopile su se neke stvari i idemo sada da radimo", ističe Petrović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije