Slavko Petrović: Ljepota u igri me ne interesuje, bitna su tri boda

Radiosarajevo.ba
Slavko Petrović: Ljepota u igri me ne interesuje, bitna su tri boda
Fudbalski klub Željezničar slavio je danas u 20. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Nakon utakmice prisutnim predstavnicima medija obratili su se Slavko Petrović i Husref Musemić. 

"Ova ekipa Mladosti s trenerom Musemićem igra odlično. Bila je ovo zaista teška utakmica. Mi zaista možemo žaliti, čuo sam da je možda trebao biti penal za nas. Mladost je igrala jako ofanzivno u drugom poluvremenu i ovu ekipu nikada nisam vidio ovako ofanzivnu otkad sam u Bosni. Bila je ovo fer i korektna utakmica, sudije su odradile dobar posao. Mladost može žaliti za bodovima jer su imali dvije dobre šanse, koje je naš golman fenomenalno dobranio. Mi možemo biti sretni s tri boda. Mislim da je publika mogla gledati dobru utakmicu. Ne mogu biti zadovoljan, ali rezultat je odličan za nas i tri boda su najbitnija. I dalje smo blizu, i dalje smo u dobroj priči", rekao je Petrović i dodao:

"Ekipa je sigurno jedna od najspremnijih u ligi. Imali smo mali strah na kraju. Drhtali smo i do sada na svakoj utakmici. Sve je to u podsvijesti. Na kraju nismo imali fizički pad nego strah da ne padne gol, koji bi bio loš i za psihu igrača", istakao je Petrović.

"Mene ljepota u igri uopšte ne interesuje, bitna su mi tri boda. Možemo svaki put igrati ovako, ako ćemo uzimati bodove. Mojim igračima ću svoje nezadovoljstvo reći na sastanku. U svim smo igrama i dalje i to je najbitnije", rekao je Petrović.

Musemić je bio zadovoljan igrom svoje ekipe, ali ne i rezultatom. 

"Čestitam Željezničaru na pobjedi. Utakmica je bila korektna, nije bilo grubosti. Zadovoljan sam kako je odigrala ekipa, mislim da po viđenom na terenu nismo zaslužili poraz. Utakmica je bila korektna i mogu reći da sam zadovoljan suđenjem", rekao je Musemić. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije