Slavija na Grbavici, Sarajevo u Širokom

Radiosarajevo.ba
Slavija na Grbavici, Sarajevo u Širokom

Igrači Željezničara će nakon uzastopna dva gostujuća poraza 'pred' oči svojim navijačima. Na Grbavicu dolazi Slavija koja je u posljednjem kolu remizirala sa Laktašima.

U redove Plavih vraća se nekoliko prvotimaca koji zbog kartona nisu nastupili u blamaži koju je najtrofejniji bh. klub doživio u Posušju, ali nće nastupiti jedan od najbolji strijelaca Damir Rovčanin. Sve osim pobjede za igrače i navijače Željezničara predstavljalo bi borbu za opstanak do kraja prvenstva.

Igrači Slavije baš u imperativu pobjede domaće ekipe vide svoju šansu. U ekipu gostiju vraća se Bojan Regoje i Sretko Vuksanović te će ionako krhkoj odbrani Željezničara, koja je do sada primila 24 gola, stvoriti još veći pritisak.

Nogometaši Sarajeva nakon dvije uzastopne pobjede na svom terenu gostuju kod ekipe Širokog brijega. Ekipa sa Pecare jedan je od najneugodnijih domaćina.

Široki je u prošlom kolu poražen od Borca, pa u ovoj utakmici vide posljednju šansu za nastavak borbe za treće mjesto koje vodi u Kup UEFA. Sve osim tri boda u hercegovačkom klubu smatraju se neuspjehom.

Igračima u bordo dresovima pokušaće da Pecaru napuste neporaženi, što će biti jako teško jer u ekipi nema Nikitovića, Ihtijarevića, Janjoša i Mohora, dok je nastup Hiroša pod upitnikom.

Jesenji prvak i lider na tabeli ekipa Zrinjskog gostuje kod još uvijek aktaulnog prvaka države Modriča Maksime. Modriča već tri kola ne zna za pobjedu. Mostarci sa druge strane u Modriču dolaze znatno oslabljeni jer u ekipi neće biti.

Mostarci na gostovanje u Modriču putuju znatno oslabljeni, a u timu neće biti Žižović, Kordić, Vuković, Serdarušića, Ivankovića i Selimovića.

Svi susreti 22. kola igraju se u subotu, sa početkom u 16 sati, osim susreta na Pecari koji počinje u 20,00 sati.

sastaju se:
Zvijezda - Posušje
Željezničar - Slavije
Laktaši - Čelik
Modriča - Zrinjski
Velež - Orašje
Sloboda - Leotar
Travnik - Borac
Široki - Sarajevo

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije