Škoti ostali bez pijanog kapitena i golmana

Radiosarajevo.ba
Škoti ostali bez pijanog kapitena i golmana

Kapiten škotske nogometne reprezentacije Barry Ferguson (31) i golman Allan McGregor (27) izbačeni su iz nacionalne vrste zbog nediscipline i neće konkurirati za za utakmicu protiv Islanda.

Selektor škotske reprezentacije George Burley nije želio otkriti koji su razlozi njihovog izbacivanja iz tima, ali otočki novinari tvrde kako je Rangersov dvojac 'zaružio' nakon povratka iz Amsterdama u kojem je Škotska izgubila od Nizozemske (0:3).

Ferguson i McGregor su se navodno toliko napili u hotelu Cameron House da su počeli maltretirati ostale goste hotela.

Burley i bez ovog incidenta ima velikih problema sa sastavljanjem tima jer je zbog povreda ostao bez nekoliko važnih igrača.

'Imamo velikih problema, no vjerujem u pozitivan ishod utakmice protiv Islanda. To je za nas ključan dvoboj,' kazao je Burley.

Škotska se trenutačno nalazi na trećem mjestu skupine 9 kvalifikacija za SP 2010. sa svega četiri boda. Na drugom mjestu je Island s također četiri boda, ali boljom razlikom pogodaka, dok je u vodstvu Nizozemska sa 12 bodova.

tportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije