Skandalozno: Navijači Srbije skandirali "Nož, žica, Srebrenica"

Radiosarajevo.ba
Skandalozno: Navijači Srbije skandirali "Nož, žica, Srebrenica"
FOTO: EPA / Navijač Srbije

Sinoć na ulicama Beča ,umjesto bodrenja vlastite reprezentacije koja je igrala protiv Švicarske, odjekivale su riječi koje su krive za polje nišana u Srebrenici, napisao je Ćamil Duraković nas svojoj Facebook stranici gdje je kao dokaz podijelio i video.

"Parole zbog kojih preko osam hiljada nevinih ljudi leži pod zemljom. Oni koji sebe nazivaju srpskim patriotama još jednom pokazuju da im je bitnija mržnja prema drugoj no ljubav prema vlastitoj državi. Blago nama uz ovakvu komšijsku dijasporu" naveo je Duraković u svom postu.

Inače, Nogometni savez Srbije je već kažnjen s 10.000 franaka zbog transparenata uvredljivog sadržaja na susretu prvog kola protiv Kostarike, a navijači Srbije su sinoć protiv Švicarske na stadionu u Kalinjingradu nosili majice s likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Također, kako javlja AA, po okončanju sinoćnjeg susreta navijači Srbije nezadovoljni porazom gađali su policajce flašama i pirotehničkim sredstvima u Beču. U neredima, radi kojih je angažovan i policijski helikopter, oštećen je policijski službeni automobil. Srećom, nije bilo povrijeđenih.

Uhapšena su četvorica Srba, starosne dobi 19 i 20 godina, saopšteno je iz bečke policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije