Skandalozno: Darijo Srna se propisno izblamirao i bh. gradove ‘pripojio‘ Hrvatskoj

7
Radiosarajevo.ba
Skandalozno: Darijo Srna se propisno izblamirao i bh. gradove ‘pripojio‘ Hrvatskoj
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Darijo Srna

Legendarni hrvatski fudbaler Darijo Srna dao je šokantnu izjavu u emisiji Marija Stanića na Areni.
 
Srna je govoreći o počecima nogometne karijere i sredini u kojoj je odrastao, gradove Bosne i Hercegovine faktički pripojio Hrvatskoj, što je izazvalo opravdano žestok val negativnih reakcija u našoj zemlji.

"Tamo šta naučiš, u tom dijelu Hrvatske gdje sam ja odrastao: Gabela, Čapljina, Metković… takav fakultet ne možeš završiti nigdje. Ni u Londonu, ni u New Yorku, nigdje", kazao je Darijo Srna.

Srna je rođen u Metkoviću u Hrvatskoj. Njegov otac Uzeir, rođen je u Bosni i Hercegovini, u selu Stopići, nadaleko od Čajnića.

Prošle su 32 godine otkako je zapaljena Grbavica. Danas ljepša nego ikad prije

Prošle su 32 godine otkako je zapaljena Grbavica. Danas ljepša nego ikad prije

Srna je, dakako, izazvao veliku buru u medijima sa ovom izjavom, s posebno su reagirali  koji su ''osudili nepoznavanje geografije nekadašnjeg nogometaša''. - Pročitajte više na: https://bljesak.info/sport/nogomet/darijo-srna-capljinu-i-gabelu-prebacio-u-hrvatsku/410086

"Dariju geografija u školi očito nije bila jača strana, s obzirom da je Gabelu i Čapljinu nazvao hrvatskim gradovima", jedan je od komentara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije