Skandal u španskom nogometu: Prekida se La Liga?

0
Radiosarajevo.ba
Skandal u španskom nogometu: Prekida se La Liga?
Foto: Sky Sports / Sudije u La Ligi

Španski nogometni arbitri spremni su stupiti u štrajk i tako zaustaviti takmičenje u La Ligi.

Odluka još nije donesena, trebala bi biti tokom dana, a sudije su spremne odlučiti se na radikalan potez nakon niza verbalnih i fizičkih napada pod kojima se nalaze u posljednje vrijeme.

Sudac Antonio Pozo fizički je napadnut nakon utakmice U-19 ekipa Polillasa i Calavere. Srušen je na tlo i prebijan dok je ležao.

Merima Čelik dobila još jedno vrijedno priznanje: 'Prvi put je žensko Policajac godine'

Merima Čelik dobila još jedno vrijedno priznanje: 'Prvi put je žensko Policajac godine'

Navodno je u napadu sudjelovao i otac jednog od igrača. Španski nogometni savez osudio je taj napad i pozvao na akciju s ciljem promjene, implicirajući pritom da je javni diskurs o sucima pridonio nasilju.

Samo dan nakon toga, direktor Valencije Javier Solis bijesno i ogorčeno nastavio je negativan trend. Dogodilo se to poslije poraza njegove ekipe od Seville kada je suđenje opisao kao "sramotno", "pljačku u slow motionu" i "sramotu pisanu velikim slovima". Vjerovatno ga zbog toga čeka kazna.

Kao rezultat tih reakcija, a one su samo dio kampanje za koje suci u Španiji tvrde da se vodi protiv njih, sprema se štrajk arbitara. Odluka o njemu bit će poznata danas, a onda i hoće li špansko prvenstvo biti prekinuto dok se ne pronađe rješenje za nastavak takmičenja, prenosi scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije