Skandal u reprezentaciji, razočarani Zlatan Ibrahimović poručio: ‘Nesposoban si!‘

Radiosarajevo.ba
Skandal u reprezentaciji, razočarani Zlatan Ibrahimović poručio: ‘Nesposoban si!‘
Foto: EPA-EFE / Zlatan Ibrahimović

Nogometna reprezentacija Švedske je Ligu nacija otvorila domaćim porazom od Francuske (0:1).

Ništa neobično, ipak su im u goste stigli svjetski prvaci predvođeni jednim od najboljih napadača današnjice Kylian Mbappeom.

Upravo je Mbappe presudio pobjednika pogotkom u 41. minuti iz mrtvog ugla.

Bio je to prvi poraz Šveđana nakon deset utakmica, posljednji su doživjeli još u septembru 2018. kod kuće protiv Turske. Također u Ligi nacija.

Pred Švedskom je nova domaća utakmica, sutra im u goste stiže Portugal, ali situacija u reprezentaciji daleko je od idealne.

"Ne, ne mislim da sam dobio adekvatnu minutažu. Bio sam šokiran! Osjećao sam se jako, stvarno jako dobro na treningu. No, nažalost, to je nogomet", otvoreno je novinarima pričao nakon utakmice Dejan Kuluševski.

Kuluševski je najveća švedska nogometna nada. Igrao je s našim Miralem Pjanićem jednu sezonu u Juventusa, da bi prošlu polusezonu odradio u Parmi.

Protiv Francuske je ušao u 70. minuti umjesto 35-godišnjaka iz AIK-a Sebastiana Larssona upisavši drugi nastup za izabranu vrstu.

No,selektor Janne Andersson brzo mu je odgovorio: 

"Nisam razgovarao s njim nakon utakmice, ali ako je to rekao, to je očito njegovo mišljenje i morat ćemo razgovarati. Nije mi se činio šokiran, bio je dobar na treningu, kao i mnogi drugi", dodao je Andersson.

Momak čiji su roditelji iz Sjeverne Makedonije nije pokazao nikakav respekt prema selektoru Anderssonu i suigračima, ali u Švedskoj nije zaslužio isključivo kritike.

Zlatan Ibrahimović otvoreno je dao podršku Kuluševskom i prozvao selektora Anderssona.

"Kakva prokleta šala. Još jedan dokaz kako nesposobni ljudi na pogrešnim pozicijama uništavaju švedski nogomet", napisao je napadač Milana na Twitteru stavivši link na tekst u kojem 57-godišnji selektor Andersson komentira utakmicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije