Skandal u reprezentaciji Austrije: Trojica igrača izbačena iz tima zbog homofobije

0
Radiosarajevo.ba
Skandal u reprezentaciji Austrije: Trojica igrača izbačena iz tima zbog homofobije
Foto: EPA - EFE / Ralf Rangnick

Ralf Rangnick, selektor austrijske fudbalske reprezentacije, odbacio je sa spiska igrača za sljedeću reprezentativnu akciju trojicu fudbalera bečkog Rapida zbog homofobnih ispada.

U pitanju su napadač Guido Burgstaller, vezni igrač Marco Gruell i golman Niklas Hedl.

Oni su nakon nedavnog gradskog derbija protiv Austrije snimljeni kako uzvikuju homofobne poruke. Kažnjeni su tako što su izbačeni s reprezentativnog spiska te ih neće biti u momčadi za prijateljske utakmice protiv Slovačke 23. marta i Turske 26. marta.

Vozači, oprez: I danas gužve na graničnim prijelazima, evo gdje se najduže čeka

Vozači, oprez: I danas gužve na graničnim prijelazima, evo gdje se najduže čeka

"Takve poruke sigurno neću tolerisati dok god sam selektor. Od ranije to svi igrači vrlo dobro znaju, a njih su trojica pokazala ono protiv čega se upravo svi zajedno borimo", rekao je njemački strateg koji je prije posla u Austriji radio u Schalkeu, Hoffenheimu, Leipzigu i Manchester Unitedu.

Uz to je Rangnick naveo kako dotična trojica nisu prekrižena za potencijalni odlazak na Europsko prvenstvo tokom juna i jula u Njemačkoj.

Na Euru se Austrija nalazi u teškoj grupi D zajedno s Francuskom, Nizozemskom i još jednom reprezentacijom koja mora proći dodatne kvalifikacije, prenosi Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije