Sjeverna Koreja zabranila direktan prijenos utakmice sa komšijama

Anadolija
Sjeverna Koreja zabranila direktan prijenos utakmice sa komšijama
Foto: Twitter / Kim Jong-un

Sjeverna i Južna Koreja odigraće danas još jednu historijsku utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, ali iako živimo u 21. vijeku direktnog TV prenosa utakmice neće biti.

“Fudbalski savez Južne Koreje (KFA) poslao je dva službenika u Pjongjang da gledaju današnju utakmicu, ali ne možemo obećati da ćemo imati barem tekstualni prenos susreta na našoj internet stranici, jer ne znamo da li će imati internet vezu”, rekao je Park Jae-sung, uposlenik KFA-a.

KFA je preporučio navijačima da prate njegove račune na društvenim mrežama, gdje planiraju objaviti bilo kakve informacije o utakmici, koje uposlenici uspiju poslati iz Pjongjanga.

Park je dodao da ukoliko to ne uspiju, KFA će morati prenijeti ažuriranja Azijske fudbalske konfederacije (AFC) ili Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

Ipak, Sjeverna Koreja je pristala osigurati snimak utakmice koji će dati južnokorejskim zvaničnicima uoči napuštanja Pjongjanga, što će južnokorejskim mrežama omogućiti da barem emituju snimak susreta.

U grupi H azijskih kvalifikacija za Mudijal 2022. godine osim dvije Koreje nalaze se Turkmenistan, Liban i Šri Lanka. Nakon tri odigrana kola Južna i Sjeverna Koreja vode s po šest bodova i utakmicom manje. Slijede ih Turkmenistan s tri, Liban s tri i utakmicom manje, te Šri Lanka bez bodova.

U drugom krugu kvalifikacija reprezentacije su podijeljene u osam grupa. U treći krug plasiraće se po dvije najbolje plasirane selekcije iz svake grupe.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije