Bio je nogometna ikona: Evo čime se nakon zatvora bavi Jasmin Agić

Radiosarajevo.ba
Bio je nogometna ikona: Evo čime se nakon zatvora bavi Jasmin Agić
Foto: EPA-EFE / Jasmin Agić (lijevo)

Uhvatili smo ga u njegovoj Opatiji, pijući kafu razmišljao je o tome bi li otišao malo do mora na kupanje ili ipak preskočio morske radosti.

Jasmin Agić je na odmoru pa su mu to sad najveće brige, mlađe nogometne kategorije još uvijek miruju, a nekadašnji igrač Rijeke i Dinama trener je u Lokomotivi, piše Večernji list. 

Bio sam trener u kadetima, sad sam u juniorima i odlično mi je. To je dobro posložena priča, dobro organizirana škola nogometa, jako dobar kadar, radim s Jerkom Lekom i još nekoliko kolega i baš uživam u radu. Uz to završavam s dobivanjem PRO trenerske licencije pa mi je ova stanka dobro došla i za te obveze Jer, vidim se u tim trenerskim vodama, želim jednog dana biti trener prve momčadi, ali polako, sad mi baš odgovara ovo što radim jer kroz to i učim, upijam ono što vidim od drugih – pričao nam je Jasmin Agić.

Agić je nakon Rijeke i Dinama još igrao za korejski Incheon, bio je u austrijskom Paschingu, pa onda u Sesvetama, ima i 14 nastupa za našu reprezentaciju Hrvatske (debitirao je kod Ćire Blaževića 1999 u prijateljskom 2:3 porazu od Grčke kad je ušao umjesto Gorana Jurića u zadnjih pola sata).

Kao igrač bio je beskompromisan, borac koji je išao do kraja i zato je još veće iznenađenje bilo ono što je napravio.

Iza Agića je i težak životni period, kao igrač Sesveta bio je sudionik afere "Offside" u namještanju utakmica, osuđen je na devet mjeseci zatvora i morao je vratiti 26.500 eura.

Nakon što je odslužio dvije trećine kazne (dio u Remetincu, a dio u Puli) pušten je i vratio se normalnom životu, bivši reprezentativac u nogometu se vidi i dalje, a životna škola puno toga ga je naučila.

"Sad je sve to iza mene, sve je u redu, radim, život s obitelji dalje teče normalno. Sad nakon svega uživam u životu. Pogriješio sam, za tu grešku platio sam danak i želim to ostaviti iza sebe, ne volim više o tome ni pričati, sve sam o tome više puta rekao. Srećom, to više nitko ni ne spominje, okružen sam ljudima koji u meni vide čovjeka, radnika, kolegu, prijatelja i tako se i ja ponašam. Ljudi griješe, padaju, pa se dižu i ja sad samo želim gledati prema naprijed, naučiti se trenerskom poslu, napredovati pa do kud me to dovede", zaključio je Agić koji je dobio priliku u Lokomotivi i sad nakon što je platio danak svojim greškama s pravom okrenuo novu stranicu u svom životu. I zahvalan je lokosima što su mu dali priliku, kao i porodici i prijateljima koji su ostali uz njega.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije