Sjajne vijesti iz UEFA-e za Zmajeve i Prosinečkog o Miralemu Pjaniću

A. S.
Sjajne vijesti iz UEFA-e za Zmajeve i Prosinečkog o Miralemu Pjaniću
Armin Durgut / Poznato zašto večeras nije trenirao Miralem Pjanić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine moći će računati na Miralema Pjanića u susretu s Italijom, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

"Uspjeli smo po žalbi. Apelaciona je pristala. Ovo je naša pobjeda, pobjeda svih ljudi iz Nogometnog saveza BiH, pobjeda Pjanića", potvrdio je za Radiosarajevo.ba Adnan Džemidžić, generalni sekretar FS BiH.

Podsjećamo, Miralem Pjanić zaradio je crveni karton protiv reprezentacije Grčke u Zenici. UEFA je odlučila da našeg veznjaka kazni sa dvije utakmice neigranja, na šta je NS BiH uputio žalbu.

Adnan Džemidžić, generalni sekretar NSBiH - undefined

Foto: Privatni album: Adnan Džemidžić, generalni sekretar NSBiH

Apelaciono tijelo Europske krovne kuće nogometa je prihvatilo činjenice koje je dostavio Nogometni savez BiH, te će naš vezista, zbog isključenja u susretu Grčkom odigranom u martu ove godine propustiti sam jedan meč, protiv Finske 8. juna.

"Ja po prirodi ne volim da se predam nikada. Takav sam cijeli život. Svi mi koji radimo u NSBiH smo zajednički pripremali žalbu UEFA-i, i vjerovali smo da možemo ishoditi smanjenje. Sigurni smo u ovo što smo napravili i sigurni smo bili u našeg Miralema. Zaista smo pravno odigrali sve kako je najbolje moglo da bude", dodao je Džemidžić za naš portal.

Generalni sekretar NSBiH je dodao da je razgovarao i sa Pjanićem.

"Bio je ushićen kada sam mu prenio lijepu vijest. Zaista se obradovao, kao svi mi u NSBiH", podvukao je Džemidžić za Radiosarajevo.ba.

Tako će selektor Robert Prosinečki imati na raspolaganju Pjanića za meč sa Italijom koji će biti odigran 11. juna u Torinu na stadionu Juventusa, za koji nastupa naš reprezentativac.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije