Sjajne vijesti iz Engleske: Mladi fudbaler (24) pobijedio rak

0
Radiosarajevo.ba
Sjajne vijesti iz Engleske: Mladi fudbaler (24) pobijedio rak
Foto: EPA / Sjajne vijesti iz Engleske: Mladi fudbaler (24) pobijedio rak

Veznjak reprezentacije Walesa i engleskog Bournemoutha, David Brooks,  u utorak je objavio da više ne boluje od raka, gotovo sedam mjeseci nakon što mu je dijagnosticiran Hodgkinov limfom.

Brooksu, kojem je Hodkinov limfom dijagnosticiran u oktobru prošle godine, kazao je da se raduje nastavku karijere.

On je za reprezentaciju Walesa odigrao 21 utakmicu, a za Bournemouth 90 od 2018. kada mu se priključio iz Sheffield Uniteda.

Mario, glumac magične misli

Mario, glumac magične misli

Brooks je svlačionicu pune tri sezone dijelio sa bh. golmanom Asmirom Begovićem u ovom klubu.

"Prošle sam sedmice razgovarao sa svojim doktorom koji je proučio moje zadnje nalaze. Presretan sam što mogu reći da je liječenje bilo uspješno i da mogu reći da više nemam rak", kazao je Brooks.

"Uzbuđen sam da počnem putovanje natrag do potpune spremnosti i da nastavim svoju fudbalsku karijeru. Odlučan sam raditi naporno mjesecima unaprijed i jedva čekam da budem tamo", dodao je.

Ekipa Bornemoutha će naredne sezone igrati u Premier ligi budući da su u prošlom kolu trijumfom nad Notthingamom i teoretski izborili plasman u prvi razred engleskog fudbala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije