Sjajna utakmica u Mostaru, Subić heroj Banjalučana

1
Radiosarajevo.ba
Sjajna utakmica u Mostaru, Subić heroj Banjalučana
FOTO: Facebook / FK Velež

Velež i Radnik su podijelili bodove u susretu 23. kola m:tel Premijer lige BiH. Ishod kojim bi možda zadovoljniji trebali biti gosti – ali da nisu dva puta bili u vodstvu.

Domaćin je imao inicijativu u uvodnim minutama na stadionu Rođeni, stvarao šanse od samog starta, ali do pogotka su ipak prvi stigli gosti, i to sa bijele tačke, piše Scsport.ba.

U jednoj od rijetkih akcija Bijeljinaca srušen je Huseinbašić u šesnaestercu Mostaraca (faul napravio Hasanović), a siguran realizator najstrože kazne bio je Jelić u 25. minuti.

Velež je izjednačio pet minuta prije kraja prvog poluvremena. Nakon ubačaja sa strane, lopta je pogodila Šuberta, odbila se do Radovca, a vezista domaćih iz blizine pogađa mrežu Radnika za 1:1.

Nakon odmora domaći kreću po preokret, vrše veliki pritisak ispred kaznenog prostora bijeljinske ekipe. Međutim, istini za volju, stopostotne prilike Mostarci nisu uspjevali kreirati.

Novi hladan tuš igrače Veleža je snašao u 70. minuti. Poslije ubačaja iz kornera Faruk Gogić pogađa glavom za 1:2 i novo vodstvo Radnika.

Rođeni su se zatim u potpunosti otvorili u namjeri da dođu do egala, što je urodilo plodom u 78. minuti. Savinović je srušio Ćosića u šesnaestercu, dosuđen je jedanaesterac koji Georgijević pretvara u pogodak za 2:2.

Ispostavit će se da je to ujedno i konačan rezultat, kojim ne mogu naročito biti zadovoljni ni jedni ni drugi.

Velež – Radnik 2:2 (Radovac 40′, Georgijević 78′ pen – Jelić 25′, Gogić 70′)

Stadion Rođeni. Glavni sudija: Admir Musić (Sarajevo).

VELEŽ: Kjosevski, Zeljković, Zvonić (Cheshemdjiev 74′), Ćosić, Ferreyra, Hasanović (Vehabović 62′), Radovac, Anđušić (Ovčina 46′), Cvijanović (Pršeš 62′), Brandao (Zubanović 85′), Georgijević.

RADNIK: Bilobrk, Šubert, Nikić, Simonović (Savinović 35′), Mekić (Sušić 88′), Vasić, Milenković, Gogić, Jelić, Huseinbašić (FIlipović 85′), Janjić

Na dobar način su fudbaleri banjalučkog Borca započeli posljednji treći krug ove sezone Premijer lige BiH, a večeras su na svom stadionu sa minimalnih 1:0 savladali Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Ponovo se dugo mučio tim Marka Maksimovića i nije nalazio put do mreže Emila Velića, a Mladost se pokazala kao dosta žilav protivnik. Put do mreže gostiju Banjalučani ipak pronalaze u 68. minuti. Tada su Almedin Ziljkić i Aleksandar Subić odigrali dupli pas, a Subić na kraju loptu posprema u mrežu za 0:1.

Od samog početka je Borac imao terensku inicijativu, a već u 7. minuti je Goran Zakarić oprobao svoj udarac s distance, ali Velić je bio na mjestu i zaustavio taj udarac.

U 15. minuti se trese mreža Mladosti, ali je Vranješ prije postizanja tog gola bio u ofsajdu pa je isti poništen.

Potom je uslijedilo dugo zatišje, koje je trajalo sve do posljednjih deset minuta poluvremena, kada smo vidjeli dvije šanse. U 35. minuti prvo Ziljkić sjajno prolazi svoja dva čuvara i dodaje do Mehanovića, čiji udarac fenomenalno brani golman gostiju Velić i spašava svoj tim.

Tri minute poslije veliku šansu imaju i gosti. Mladi Enes Alić je fantastično šutirao iz slobodnjaka, njegov šut zaustavlja Pavlović, ali lopta dolazi do Dejanovića koji potom promašuje prazan gol. Nešto kasnije je Mladost imala još jednu šansu, ovaj put preko Šarića, čiji udarac ide malo pokraj gola.

U drugom poluvremenu opet bolje kreće Borac, koji traži gol za vodstvo, a u 53. minuti tako Vranješ pogađa prečku gola gostiju. Samo minut poslije uzvraća na drugoj strani Alić, čiji šut ide pored gola.

Slomio je otpor Mladosti Borac dvadesetak minuta prije kraja, pošto u 68. minuti dolazi do vodstva od 1:0. Tada dupli pas odigravaju Ziljkić i Subić, a Subić na kraju šalje loptu u mrežu.

Tada je Borac stao na loptu i mirno priveo meč kraju u posljednjih dvadeset minuta, u kojim nije dozvolio gostima da ugroze njihovu prednost.

S ova tri boda je Borac stigao do brojke od ukupno njih 41, te se nalazi na drugom mjestu.

Mladost je deveta sa 22 boda.

Premijer liga BiH, 23. kolo:

Borac – Mladost 1:0 (Subić 68′)

BORAC: Pavlović, Ćosić, Uzelac, Ćorić, Subić, Vojnović, Brtan, Vranješ, Ziljkić, Zakarić, Mehanović.

MLADOST: Velić, Mahmić, Jusić, Begić, Alić, Šabanović, Žulj, Ćerimagić, Jahić, Šarić, Dejanović

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije