Sjajna utakmica u Mostaru: Haskić hat-trickom donio trijumf Veležu, ni nestanak struje ga nije omeo

1
Radiosarajevo.ba
Sjajna utakmica u Mostaru: Haskić hat-trickom donio trijumf Veležu, ni nestanak struje ga nije omeo
Foto: FK Velež / Nermin Haskić

Fudbaleri Veleža večeras su u 8. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 4:2 savladali dobojsku Slogu.

Ništa večeras nije moglo zaustaviti Nermina Haskića. Ni nevrijeme, ni nestanak struje, niti defanzivci Sloge. Fenomenalni napadač Rođenih postigao je hat-trick i donio Rođenim pobjedu!

Velež je sada treći na tabeli sa 14 bodova, dok Sloga zauzima osmu poziciju s devet bodova. Velež je gol postigao već u 2. minuti preko Hrkaća, ali je zbog dosuđenog ofsajda pogodak poništen.

Edin Subašić | Kritičan period: Dodiku su potrebni incidenti da opravda secesionističku politiku!

Edin Subašić | Kritičan period: Dodiku su potrebni incidenti da opravda secesionističku politiku!

U 9. minuti Šipovac izlazi sam pred golmana Veleža Hadžikića, ali on ga sjajno zaustavlja. Oreč je imao lijepu solo-akciju u 15. minuti, ali nakon njegovog ubačaja niko od saigrača nije uspio skrenuti loptu u gol.

Minut poslije su Rođeni poveli. Fantastični Hrkać je centrirao, a Haskić je na pravom mjestu i šalje loptu u mrežu za 1:0! U 20. minuti Vidić sjajno šutira iz okreta sa 16 metara i pogađa vanjski dio mreže.

Prijetili su nakon pola sata igre Guliashvili i Šturm, ali oba puta je na visini zadatka bio golman Šćekić. Za propuštene prilike Rođeni su kažnjeni u 36. minuti, kada sjajni Toni Jović matira Hadžikića. Iskosa je, s desne strane, pogodio dalji ugao za 1:1.

Prednost je Rođenim vratio Haskić svojim drugim golom na meču. Šturm je centrirao iz slobodnjaka s ivice kaznenog prostora, a Haskić sa svega dva metra skreće loptu u gol za 2:1!

Oluja u Mostaru uzrokovala velike probleme Veležu: Nema struje na stadionu

Oluja u Mostaru uzrokovala velike probleme Veležu: Nema struje na stadionu

Suljić je potom imao sjajnu šansu za treći gol Veleža, ali je zakomplikovao sve. Potom sjajni Jović na drugoj strani šutira, a Hadžikić brani! Na otvaranju drugog poluvremena Sloga stiže do poravnanja preko fenomenalnog Vidića. Uspio se othrvati pored Oreča i potom matirati Hadžikića za 2:2!

U 65. minuti je Velež mogao povesti, ali udarac Mlinarića glavom fenomenalno brani Šćekić!

Dvije minute poslije došlo je do prekida električne energije na stadionu, a samim tim i prekida utakmice. Sve je trajalo desetak minuta, a onda je meč nastavljen.

Ni prekid i nestanak struje, kao ni jako nevrijeme, a ni defanzivci Sloge. Ništa večeras nije moglo zaustaviti Haskića. Fenomenalni napadač Rođenih je u 87. minuti postigao svoj treći gol i kompletirao hat-trick. Lažnjakom je prevario svog čuvara, a potom matirao Šćekića za 3:2!

Zbog pomenutog prekida se igralo 13 minuta sudijske nadoknade, a u 100. minuti je zbog jako grubog starta Baranova nad Šturmom dosuđen i penal za Velež.

Iskusni Adnan Džafić je namjestio loptu “na kreč”, ali Šćekić je odbranio njegov udarac i ostalo je 3:2!

No, minut poslije Džafić izlazi sam pred Šćekića, matira ga i tako se iskupljuje za promašen penal. Postavio je konačnih 4:2.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije