Sjajan povratak u elitno društvo: Radnik odnio tri boda iz Gabele

0
Radiosarajevo.ba
Sjajan povratak u elitno društvo: Radnik odnio tri boda iz Gabele
FOTO: Facebook / NK GOŠK Gabela - FK Radnik Bijeljina

Na stadionu Perica Pero Pavlović igrala se utakmica prvog kola nove sezone WWin lige Bosne i Hercegovine u kojoj su gosti iz jedinog udarca u okvir gola postigli gol za minimalnu pobjedu rezultatom 0:1.

Domaćin je furiozno krenuo u meč protiv povratnika u elitno društvo bh. fudbala, Gogić je šutirao sa distance već u prvoj minuti, ali je njegov udarac otišao visoko preko gola. Nova prijetnja domaćih viđena je u sedmoj minuti, Mihaljević je zaprijetio, ali je golman gostiju bio na visini zadatka. Prvi pokušaj gostiju viđen je u 17. minuti susreta, Vasić je šutirao visoko preko gola, a prva javna opomena Irfana Peljte viđena par trenutaka kasnije, žuti karton dobio je Faruk Gogić. Prvi igrač sa javnom opomenom u redovima Radnika bio je napadač Silva od 22. minute. Druga polovina prvog poluvremena nije ponudila mnogo, obje ekipe su igrale prilično oprezno te nije bilo nekih izglednih prilika.Sudac Peljto je odlučio za jedan minut produžiti prvo poluvrijeme, ali ni u sudijskoj nadoknadi nije bilo izglednih prilika niti promjene rezultata.

Nastavak je imao sličan početak kao i sama utakmica jer je već u prvoj minuti nastavka zaprijetio domaćin, Avrić je bio u šansi. Novi igrač u bilježnici Irfana Peljte od 47. minute bio je Maričić. Prva promjena u redovima gostiju desila se u 58. minuti Subašić je izašao, a zamijenio ga je Jovanović.

U Sarajevu održan skup podrške Gazi: 'Oni koji podržavaju genocid, isti su kao i oni koji ga čine'

U Sarajevu održan skup podrške Gazi: 'Oni koji podržavaju genocid, isti su kao i oni koji ga čine'

Dobru priliku iz slobodnog udarca imali do domaćini u 64. minuti, no ni to nije rezultiralo promjenom rezultata, par trenutaka poslije viđena je najbolja šansa za domaćina, Ikić je šutirao sa ivice kaznenog prostora, Lakić je odbranio, a na odbijenu loptu natrčao je Avrić, no ni njegov udarac nije završio u mreži jer je Lakić ponovo dobro reagovao. Slobodan udarac na ivici kaznenog prostora dosuđen je za goste u 75. minuti, Damjan Krajišnik je šutirao u loše postavljenog mladog Karića i postigao prvi gol u novoj sezoni te donio prednost Radniku.

Domaćin je nakon primljenog pogotka pokušao ekspresno uvratiti i doći do poravnanja, dobru šansu za to imali su već u 83. minuti kada je Čoko šutirao i pogodio stativu gola Radnika. Sudijska nadoknada susreta u Gabeli bila je četiri minute. U drugom minutu nadoknade rezervista Perić je odlično šutirao, ali je Lakić ponovo odlično odbranio.

/ Anketa

Ko će biti prvak WWin lige Bosne i Hercegovine u sezoni 2024/2025
Rezultati

U narednom kolu GOŠK na domaćem terenu bi trebao igrati protiv Zrinjskog, Radnik će u narednom kolu na domaćem terenu dočekati Široki Brijeg, piše SCsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije