Široki slavio u Banja Luci

Radiosarajevo.ba
Široki slavio u Banja Luci

Slavlje igrača Širokog (Foto: Reuters)

Utakmicama koje su se igrale u subotu počela je nova nogometna sezona u Bosni i Hercegovini.

Nogometaši Zvijezde mnogo teže nego što su očekivali došli su do prva tri boda. Bolje su otvorili susret u Gradačcu protiv Travnika, ali su gosti sa Pirote prvi došli u vodstvo. Badrov je u 35. minuti prošao po lijevoj strani, ubacio za Čurića koji neometano šalje loptu iza leđa Hadžiđulbića.

Do kraja prvog dijela Zvijezda je ipak stigla do iznenađenja. Strijelac gola za 1:1 bio je Jusić u 42. minuti. Igrala se osma minuta kada je Huseinbašić pogodio za vodstvo Zvijezde i veliko slavlje domaćih navijača.

Nakon postignutog gola, tempo igre je opao, a susret jezavršen pobjedom Zvijezde od 2:1.

U prvom kolu sastali su se pobjednici entitetskih liga Budućnost i Drina, a ekipa iz Zvornika na kraju je odnijela bod iz Banovića.

Domaći su dobro otvorili susret, ali je Halilović, Haskić i Slomić nisu bili precizni. Zatim su uslijedili napadi gostiju, koji nakon nešto više od pola sata igre tresu mrežu domaćina. Strijelac prvog premijerligaškog gola za Zvorničane bio je Milić. Ipak, do kraja susreta domaći su uspjeli poravnati, a strijelac je u 83. minuti bio Haskić.

Rudar je u Prijedoru odigrao 1:1 sa ekipom Leotara. Domaći su poveli preko Žerić u 16. minuti. Da ekipa iz Prijedora ne dođe do sva tri boda pobrinuo se Mijajlović tri minute prije kraja susreta.

Nogometaši Širokog Brijega slavili su na gostovanju u Banja Luci sa 2:3. Viceprvak naše zemlje pitanje pobjednika riješio je u prvih 45 minuta kada su postigli sva tri gola. Prvo je Zakarić u 23. minuti savladao Avdukića, a isti igrač je desetak minuta kasnije povisio na 0:2. Samo tri minute kasnije Ivanković realizuje najstrožiju kaznu i dovodi Široki u veliku prednost. Posljednjih petnaestak minuta utakmice bilo je dosta neizvjesno, Borac je prvo preko Nikolića smanjio na 1:3, da bi pet minuta kasnije Renato autogolom postavio konačan rezultat 2:3.



radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije