Široki prošao dalje

Radiosarajevo.ba
Široki prošao dalje

Unatoč porazu od 1:0 na svojoj Pecari nogometaši Širokog Brijega svladali su prvu prepreku ka Europskoj ligi i već naredne sedmice ih očekuje dvoboj s Sturmom iz Graza koji je po svemu sudeći mnogo ozbiljniji protivnik.

Gostujuća pobjeda od 2:0 donijela je Širokobriježanima epitet izrazitog favorita uoči današnjeg dvoboja sa Banantsom. Po rezultatu je vidljivo da ulogu favorita nisu opravdali ali i minimalan poraz bio je dovoljan da se s ukupnih 2:1 plasiraju u naredno kolo.

Trener Barbarić je uoči utakmice najavio opreznu i ozbiljnu igru, ali se nakon meča na Pecari može zaključiti kako su Širokobriježani još bili pod utiskom gostujuće pobjede u Armeniji, te da su mislima već bili u duelu sa Sturmom.

Da je šut Mkhitaryana na kraju prvog poluvremena završio u mreži Širokog, situacija za domaće bi u nastavku vjerovatno bila mnogo ozbiljnija. Strijelac jedinog pogotka za goste iz Jerevana bio je Balabekyan u 87. minuti.

U drugom pretkolu Evropske lige, u utakmici koja se igra sljedećeg četvrtka, Široki će igrati protiv austrijskog Sturma, ekipu za koju nastupa A reprezentativac BiH Samir Muratović.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije