Sir Alex Ferguson se zahvalio na podršci tokom opravka

Anadolija
Sir Alex Ferguson se zahvalio na podršci tokom opravka
EPA / Sir Alex Ferguson
 Sir Alex Fegruson, legendarni bivši menadžer Manchester Uniteda preko klupske internet stranice uputio je video poruku u kojoj se zahvalio ljudima iz cijelog svijeta na velikoj podršci koju je dobio tokom oporavka, nakon teške operacije zbog izljeva krvi u mozak.

“Prije svega zahvaljujem medicinskom osoblju bolnice Salford Royal i Alexandra u Macclesfieldu. Vjerujte mi, da nije bilo tih ljudi, koji su mi poklonili tako veliku pažnju, danas ne bih sjedio ovdje. Hvala vam od mene i moje porodice, hvala vam mnogo“, poručio je Ferguson i nastavio:

“Zbog toga sam se osjećao ponizno, kao i zbog svih poruka koje sam primio iz cijelog svijeta, u kojima su mi zaželjeli sve najbolje. Te dobre želje odjekuju veoma jako u meni. Hvala vam na podršci koju ste mi dali. Na kraju, vratiću se kasnije tokom sezone da gledam tim. U međuvremenu sve najbolje Joseu Mourinhu i timu. Puno vam hvala.“

Početkom maja ove godine 76-godišnji Ferguson je imao izljev krvi u mozak, nakon čega je hitno u teškom zdravstvenom stanju hospitalizovan i podvrgnut operativnom zahvatu.

Ferguson je tokom trenerske karijere vodio East Stirlimngshire, St Mirren, Aberdeen, reprezentaciju Škotske i Manchester United. Osvojio je čak 49 trofeja, od čega 38 sa Unitedom. Na klupi slavnog kluba sa Old Trafforda bio je 26 godina, a u penziju je otišao 2013. godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije