SIPA traži ugovore od NSBiH za plaćan smještaj savjetnika predsjednika Zeljkovića

1
Radiosarajevo.ba
SIPA traži ugovore od NSBiH za plaćan smještaj savjetnika predsjednika Zeljkovića
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vico Zeljković

Naš rad je zakonit i transparentan, rekao je Vico Zeljković za Nezavisne novine komentarišući o istrazi o navodnom nezakonitom poslovanju i navodnim spornim ugovorima u NSBiH koje sprovodi Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

Također je istakao:

“To je stara priča već nekoliko mjeseci. Sada je neko uslikao dokumentaciju, dao medijima, ali tu nema ništa sporno. Sa druge strane NSBiH je Udruženje građana koje 100 posto prihoda ostvaruje od UEFA i FIFA, te sponzora, nema ni jedne KM državnog novca, tako da je ta cijela priča koja se želi predstaviti na neki pogrešan način, zapravo glupost i nebuloza. Sve se radi po procedurama, sve je pokriveno pravilnicima i ne želim trošiti energiju na te stvari“, rekao je Vico Zeljković.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Riječ je navodno o ugovorima u vezi sa navodnim zloupotrebama službenih ovlaštenja uposlenika NSBiH, te je zatražena dokumentacija i objašnjenje pod kojim su uslovima zaposlene tri osobe.

Riječ je o Vasi Mijoviću, direktoru marketinga i komunikacija u NSBiH i Rijadu Proliću. Obuhvaćen istragom je navodno i angažman savjetnika Vice Zeljkovića, predsjednika bh. kuće fudbala, Marka Miličića.

Zatražene su i novčane uplate, odnosno dokazi koji to potvrđuju, a koje je Savez izvršio na račun Miličića, kao i dokumenti odluka Izvršnog odbora ili drugog tijela saveza o njegovom angažovanju.

Predmet istrage navodno je i lista osoba koje su putovale sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine na utakmice u Finsku i Dansku 2021. godine, kao i dokumentacija koja je vezana za gradnju terena sa vještačkim travnjakom u Krupi na Vrbasu, u Mostaru i u Ilijašu.

Zaposlenja su obavljena na osnovu konkursa i procedura koje su ispoštovane. Tako i kada je riječ o savjetnicima, sve je urađeno na osnovu internih pravilnika i procedura i nema mjesta bilo kakvoj priči o bilo kakvim nepravilnostima. Mi nismo državna institucija, ne trošimo državni novac kako to neko želi predstaviti, jer su to možda neki navikli da rade, pa sada nama pokušavaju to nametnuti ili prebaciti. Naš rad je zakonit i transparentan“, istakao je Zeljković za Nezavisne.

On je dodao da će se 19. aprila održati sjednica Skupštine NSBiH na koju su svoj dolazak potvrdili predstavnici FIFA i UEFA, te predsjednici nekoliko nacionalnih saveza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije