Sinovi velikih nogometaša krenuli očevim stopama

Radiosarajevo.ba
Sinovi velikih nogometaša krenuli očevim stopama
Twitter / Ilustracija
U svijetu nogometa sve češće se pojavljuju nogometni talenti čiji su očevi bili fenomenalni igrači (danas čak nekih od njih i treneri).

George Weah bio je najbolji igrač svijeta 1995. godine. Igrao je u velikom Milanu, bio je jedan od najboljih napadača u svoje vrijeme, te je terorizirao sve odbrane svijeta, a u 33. godini dobio je sina Timothyja.

Ilustracija - undefined

Danas je Timothy postao član PSG-a, ali da bi dosegnuo barem dio očeve slave, morat će pokazati doista neku posebnu čaroliju.

Patrick Kluivert bio je prv napadač Barcelone i Holandije, a drugog sina Justina dobio je u 22. godini života. Osvojio je i Ligu prvaka, a Justin nastoji ići njegovim koracima.

Ilustracija - undefined

Trenutno je član udarne ekipe Ajaxa i već je igrao u finalu Europske lige. Poput oca, i on igra u napadu i ima 'ono nešto', tu čaroliju u nogama.

'Maradona s Karpata' popularan je nadimak najvećeg rumunskog igrača svih vremena, Gheorghea Hagija. On je u 33. godini igrajući za Galatasaray dobio sina Ianisa koji je danas član Fiorentine.

Ilustracija - undefined

Poput oca, Ianis igra u napadu, a najbolje se snalazi kao polušpic i italijanski klub ima velika očekivanja od njega. U dobi od 17 godina platili su ga preko tri miliona eura!

Prije nekoliko dana, španski je prvoligaš Alaves potpisao Enza Zidanea. Taj talentirani veznjak nema mjesta u Realu, čak niti kod oca Zinedinea kao trenera, pa je sreću morao potražiti u manjoj sredini.

Ilustracija - undefined

Zinedine je Enza dobio u 22. godini života i to dok je igrao u francuskom Bordeauxu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije