Simpatični Komori časno ispali sa Afričkog Kupa: Na golu im stajao lijevi bek?!

0
Radiosarajevo.ba
Simpatični Komori časno ispali sa Afričkog Kupa: Na golu im stajao lijevi bek?!
Foto: Twitter/Screenshot / Nevjerovatan pogodak

Reprezentacija Komora odigrala je večeras historijsku utakmicu osmine finala Afričkog kupa nacija, ali ovu ekipu pogodile su razne nevolje.

Pred večerašnji meč protiv domaćina Kameruna su saznali da nemaju "pravog" golmana na raspolaganju, s obzirom da im je jedan vratar povrijeđen, a druga dva pozitivna na COVID. Stoga je između stativa morao stati Chaker Alhadhur, lijevi bek francuskog drugoligaša Ajaccioa.

Tu nije bio kraj problema za debitante na kontinentalnoj smotri. Već u sedmoj minuti utakmice protiv Kamerunaca, koji su najveći favoriti za titulu, selekcija Komora ostala je i bez kapitena, jer je iskusni Nadjim Abdou dobio direktan crveni karton zbog pregrubog faula, piše Scsport.

Faruk Šehić: The Road to Hell, dio drugi

Faruk Šehić: The Road to Hell, dio drugi

U takvim okolnostima autsajderi i nisu mogli očekivati ništa osim poraza, ali mora se naglasiti da su skupo prodali kožu.

Toko Ekambi je doveo Kamerun u vodstvo u 29. minuti, da bi Vincent Aboubakar u 70. udvostručio prednost. No, Komori su stvorili nekoliko solidnih prilika na drugoj strani, da bi devet minuta prije kraja Youssouf M'Changama fantastičnim pogotkom iz slobodnog udarca smanjio na 2:1.

Portali zbog autorskih prava ne smiju prikazivati golove sa utakmica, a gol Komorija možete pogledati na linku OVDJE.

Kamerunci su tako strijepili do posljednjeg sudijskog zvižduka. Brojčano inferiorni Komori, s lijevim bekom na golu (koji je imao nekoliko zapanjujućih intervencija), ipak nisu uspjeli izjednačiti.

Kamerun će u četvrtfinalu igrati protiv još jednog debitanta na Afričkom kupu nacija, reprezentacije Gambije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije