SFK: "Najviše bi nam pomogla podrška sa tribina"

Radiosarajevo.ba
SFK: "Najviše bi nam pomogla podrška sa tribina"

Foto: Irfan Redžović

Pred veoma važnu utakmicu Lige prvaka za žene, koju sutra u Sarajevu igraju Ženski nogometni klub SFK sa viceprvakinjama Evrope - Zvezdom iz Perma (Rusija), razgovarali smo sa Samirom Hurem, trenericom SFK i selektoricom ženske nogometne reprezentacije BiH. Atmosfera među djevojkama je pozitivna, žele dobru igru te priželjkuju pobjedu i podršku publike sa tribina na Grbavici.


RadioSarajevo: Trenerice Hurem, sutra vas čeka važan fudbalski susret sa ruskim klubom Zvezda iz Perma. O kakvoj utakmici je riječ?

Hurem: Utakmica je važna zato što smo mi po prvi put, mislim na uopće fudbala u BiH, ne samo ženski, napravile veliki uspjeh plasmanom u šesnaestinu Lige prvaka za žene. Ušle smo među 32 najbolje ekipe i sutra igramo sa viceprvakom Evrope – Zvezda iz Perma je prvak Rusije i mislim da to puno govori o važnosti ove utakmice.

RadioSarajevo: Kakve je atmosfera u timu, među djevojkama?


Hurem:
Djevojke su raspoložene za igru. Svjesne su protiv koga igraju a isto tako žele da igraju. Protivnik jeste jak, ali je izazov igrati protiv takve ekipe, da vidimo gdje smo. One će sigurno da ti sve od sebe. Ono što je dobro je da su zdrave, da im se igra i da postoji pozitivna atmosfera u ekipi.

RadioSarajevo: Šta bi za vas značila pobjeda na sutrašnjoj utakmici?

Hurem: Pobjeda bi značila nešto nevjerovatno. Za mene je i dobar poraz pobjeda jer ipak je riječ o viceprvakinjama Evrope, one su profesionalke, ipak su prvakinje Rusije. Ono što ja tražim od cura jeste samo da daju sve od sebe, da igramo, da se ne bojimo njih pa u slučaju i ako to bude poraz – da se ne predamo. Sa dobrom igrom, za mene je i poraz pobjeda. Kada bi mi uspjele njih pobijediti, što je gledajući kvalitet nas i njih skoro navjerovatno, ali ništa nije nevjerovatno sve dok se takmičimo.

RadioSarajevo: Sutra igrate u Sarajevu, a 7. oktobra u Rusiji.

Hurem: Mi sutra igramo sa Zvezdom i u slučaju neriješenog rezultata, mi imamo velike šanse jer za sedam dana, 7. oktobra, igramo u Rusiji i to bi nas dovelo do šanse da možemo ići dalje. To bi bila osmina Lige prvaka, šesnaest najboljih. To je ono što možemo dobiti a ako izgubimo, čekaćemo narednu godinu.

RadioSarajevo: Očekujete li sutra više publike nego inače na vašim utakmicama?

Hurem: Mi sutra igramo na Grbavici u 16 sati. Ulaz je slobodan. Očekujemo da dođe što više gledalaca, jer Zvezda nije bilo koji klub već evropski viceprvak. A s druge strane, da podrže nas, da igramo što bolje i da pobijedimo. A to nam treba i mislim da bi nam navijači najviše pomogli u svemu ovome.

RadioSarajevo: Trenerice Hurem, hvala na razgovoru. RadioSarajevo želi vam pun stadion, dobru utakmicu i sportsku sreću!

elvira, radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije