Prvakinje / SFK 2000 postaje prvi klub u BiH sa šampionskom zvjezdicom na grbu

25. 12. 2019. u 10:19:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 8

Odlukom Skupštine SFK 2000 Sarajevo, te uz upute i koordinaciju s Nogometnim Fudbalskim Savezom BiH, kao organizacijom koja upravlja takmičenjem u bh. fudbalu, grb SFK 2000 Sarajevo krasit će šampionska zvjezdica.

“Zvjezdica” na grbovima fudbalskim klubovima simbolizira brojku osvojenih trofeja u domaćim takmičenjima, a SFK 2000 Sarajevo je u svojoj historiji do sada osvojio čak 17 titula prvakinja BiH. S obzirom na to da Klub u narednoj kalendarskoj godini slavi 20. godina svog postojanja, apliciranje šampionske zvjezdice na grbu Kluba svojevrstan je početak proslave nadolazećeg jubileja, te je jedna od planiranih aktivnosti kako bi se proslavio klupski rođendan.

U narednim godinama, trenerica Samira Hurem sa svojim izabranicama dostići će, vjerujemo, i brojku od 20. šampionskih trofeja u Premijer ligi BiH za žene, što će Klubu omogućiti i drugu zvjezdicu.

Danas, SFK 2000 Sarajevo se nalazi na popisu 25 najboljih ženskih, fudbalskih klubova u Evropi, a klub s velikim ambicijama i jasnim planom razvoja dočekuje predstojeći period.

Novi grb SFK 2000 Sarajevo - undefined

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA