Ševkija Resić donio pobjedu mladoj reprezentaciji BiH nad Velšanima

Radiosarajevo.ba
Ševkija Resić donio pobjedu mladoj reprezentaciji BiH nad Velšanima
Foto: NSBiH / Ševkija Resić

Mlada reprezentacija BiH pobijedila je Vels sa 1:0 u Trening centru NSBiH u Zenici, u utakmici 4. kola grupe 9 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Bio je to debi novog selektora Slobodana Starčevića, a presudne su bile izmjene u nastavku meča jer je junak utakmice bio još jedan debitant- Ševkija Resić koji je ušao sa klupe i postigao gol za trijumf, prenosi SCSport. 

Vels je imao prvu šansu na samom početku meča kada se Kovačević poigravao pred svojim golom, ali na svu sreću lopta koju je ispucao i odbila se od igrača gostiju nije završila u mreži. 

Prvi pokušaj našeg tima vidjeli smo u 6. minuti. Nakon lijepe akcije lopta je došla do Salčina koji je sa distance šutirao preko gola. Potom se igralo uglavnom na sredini terena, a u 22. minuti Lukić je imao veliku šansu kada je bio sam pred golom Velšana. 

Ćavar je poslao sjajnu dubinsku loptu, napadač Borca se izborio za udarac, ali je njegov udarac sa desetak metara odlično odbranio Przybek. 

U 33. minuti Bradonjićev udarac sa 20-ak metara je izblokiran, ali lopta je zamalo otišla pored stative. Na drugoj strani prijetio je Broadhead , ali i on je šutirao pored gola i na poluvrijeme se otišlo bez golova. 

U nastavku slična slika na terenu. Zmajići su imali više od igre, ali teško su stvarali šanse. Velšani su s druge strane imali veliku šansu u 60. minuti kada je Broadhead šutirao glavom, ali Kovačević je bio na mjestu. 

U 64. minuti Cullen je zamalo zakasnio na centaršut sa desne strane i sreća je bila na našoj strani. 

I kada se činilo da ćemo veoma teško doći do željenog gola, u 74. minuti Ćavar je poslao još jednu izvanrednu dubinsku loptu za debitanta Resića koji se odlično ubacio iza leđa velške odbrane i snalažljivim udarcem matirao je Przybeka za 1:0. 

Mladi igrač Novog Pazara, koji je prethodno igrao za sve omladinske reprezentativne selekcije, tako je postao junak u svom prvom nastupu za Zmajiće. 

Do kraja smo uspjeli sačuvati minimalnu prednost za vrijednu pobjedu koja nas ostavlja u borbi za jednu od prve dvije pozicije u grupi. Narednu utakmicu naša mlada reprezentacija igra u utorak kada će gostovati u Moldaviji. 

Bosna i Hercegovina – Vels 1:0 (Resić 74’) 

Trening centar NSBiH (Zenica). Sudija: Mykola Balakin (Ukrajina). Žuti kartoni: Mustedanagić, Ćavar, Beganović, Salčin, Mujakić (BiH); Lewis, Poole, Jepchott (Vels). 

Bosna i Hercegovina: Kovačević, Beganović, Sadiku, Mujakić, Pidro, Ćavar, Kovač (od 68. Đokanović), Mustedanagić (od 63. Marić), Bradonjić (od 46. Resić), Salčin (od 65. Savić), Lukić (od 68. Mašić). 

Vels: Przybek, Lewis, Boyes, Evans, Poole, Cooper, Cullen (od 79. Cooper), Burton, Harris (od 79. Jepchott ), Taylor (od 84. Clifton), Broadhead (od 84. Stirk).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije