Sevilla i Villarreal udaraju pečat na dominaciju Španaca

N. K.
Sevilla i Villarreal udaraju pečat na dominaciju Španaca
EPA / Villarreal vs Liverpool
Španski fudbal definitivno gospodari Europom.

Kako drukčije objasniti podatak da su timovi iz Primere dobili 47 od ukupno 50 posljednjih nokaut mečeva s ekipama iz drugih država.

Real i Atletico već su zakazali okršaj u Milanu 28. maja u finalu Lige prvaka, a večeras ćemo saznati da li će španski fudbal dobiti svoje predstavnike u finalu Ligi Europe.

U jednom od susreta koji počinje od 21:05 sati, Sevilla će biti domaćin Shakhtaru večeras na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan, gdje će odigrati uzvratnu utakmicu polufinala Europa lige.

Sevilla je u ogromnoj prednosti nakon prve utakmice, gdje su postigli dva gola u gostima prošlog četvrtka, a utakmica se na kraju završila rezultatom od 2:2 u Ukrajini, a sada će se nadati pobjedi ili remiju ispod 2-2 kako bi rezervirali svoje treće finale Europa lige zaredom. Marco Andreolli, Benoit Tremoulinas i Michael Krohn-Dehli pod upitnikom su za večerašnju utakmicu, dok je Jose Reyes je bolestan i mogao bi propustiti ovu utakmicu za domaću ekipu.

Na drugoj strani, Shakhtar je razočaran nakon što su propustili vodstvo od 2-1 kod kuće, kada je Facundo Ferreyra napravio nespretan prekršaj na Vitolou što je dovelo do kazne. Shakhtaru nedostaje samo jedan igrač na ovom gostovanju u Sevilli, Marcio Azevedo koji ima ozljedu koljena.

Sve utakmice između ova dva kluba završile su neriješeno u 90 minuta, a obje ekipe postigle su barem 2 gola u njihova tri međusobna duela koja su do sada igrali. Sevilla je prošla u posljednjem europskom međusobnom susretu 2007. godine nakon produžetaka.

U drugom polufinalnom susretu Europa lige, večeras će u 21.05 sati na Anfieldu, Kloppova ekipa ugostiti Villarreal s nadom da će prestići zaostatak od 1-0 iz prve utakmice.

Europa liga je jedina nada Liverpoola da osvoji trofej ove sezone, a to je ujedno i njihova jedina nada za mjesto u Europi sljedeće sezone. Oni se nadaju da će napraviti čudo i proći u finale. Jordan Henderson, Origi i Emre Can su van terena zbog ozljede, dok je Sakho suspendiran zbog toga što je pao na doping testu.

Villarreal je postigao gol u 92. minuti koji je napravio razliku u prošli četvrtak. U večerašnjem susretu Eric Bailly će presjediti ovu utakmicu, jer se nije oporavio od udarca koji je dobio u prvoj utakmici protiv Liverpoola. Dok je 23-godišnji napadač Leo Baptistao van terena zbog ozljede prepona.

Ovo će biti treći susret ova dva tima, na dva prethodna susreta zabilježeno je malo golova, dok je Adrian pogodio u 92. minuti u četvrtak navečer, gdje je to bio jedini gol koji je postignut u međusobnim utakmicama ove dvije ekipe.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije