Sestre iz Amerike pojačale žensku nogometnu reprezentaciju BiH

0
Radiosarajevo.ba
Sestre iz Amerike pojačale žensku nogometnu reprezentaciju BiH
Foto: NSBiH / Chloe i Sydney

Pored sestara Hasanbegović, ženskoj "A" reprezentaciji Bosne i Hercegovine su se pridružile i sestre Japić iz Amerike, koje su već pokazale svoj talenat i predanost predstavljajući naše boje u mlađim selekcijama.

Chloe je starija i sa oduševljenjem ističe svoju radost zbog poziva selektora u "A" reprezentaciju:

"Ovo je ostvarenje moj davnih snova, trenutak koji sam maštala otkako sam bila mala djevojčica. Ponosna sam što ću imati priliku nositi dres naše reprezentacije i pokazati šta mogu na najvećoj sceni. Svaki korak ovog puta, svaki trening, svaka suza, bili su koraci prema ovom trenutku.

Turska odobrila: Osumnjičeni za ubistvo Vanje Gorčevske (14) bit će izručen Sjevernoj Makedoniji

Turska odobrila: Osumnjičeni za ubistvo Vanje Gorčevske (14) bit će izručen Sjevernoj Makedoniji

On me motiviše da ne posustanem, da idem dalje, da težim za još boljim partijama i da svojim primjerom inspirišem druge".

Sestre je otac uveo u fudbal još kad su imale dvije godine, njegova podrška im je bila vjetar u leđa sve ove godine. Zbog neumornog ulaganja u svoj kvalitet dovele su se da nastupaju u najprestižnijoj koledž ligi u SJedinjenim Američkim Državama.

Sydney također nosi pozitivne utiske nakon dolaska u BiH:

"Nažalost, posjete Bosni i Hercegovini su rijetke prilike za nas. Ovdje nemamo rodbinu, ali smo uvijek rado dolazile na okupljanja mlađih selekcija, gdje smo stvarale vrijedne uspomene. Međutim, postoji jedno mjesto koje želimo posjetiti - Bihać, grad očevog porijekla. Posebno se veselimo okusiti tradicionalnu bosansku kuhinju koja nas vraća u djetinjstvo, podsjećajući nas na našu baku koja je uvijek donosila toplinu i ljubav u naš dom kada bi nas posjetila".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije