Serie A prekinuta zbog Covida-19

Radiosarajevo.ba
Serie A prekinuta zbog Covida-19
Foto: EPA-EFE / Provjere u Italiji

Zaraženih: 114,223
Umrlih: 4,005
Oporavljenih: 62,834
Broj slučajeva u BiH: 5

Sport na svim nivoima u Italiji je obustavljen do 3. aprila zbog epidemije novog soja koronavirusa, objavio je Olimpijski komitet Italije. To uključuje i sve nogometne utakmice Serie A, ali ne obuhvaća utakmice talijanskih klubova u međunarodnim natjecanjima.

Podsjetimo, utakmice posljednjeg kola Serie A odigrane su bez gledatelja te bez rukovanja između igrača i sudaca. Dosad je odigrano 26 kola, još 12 ih je ostalo pa će Talijani biti u problemu završiti prvenstvo prije početka priprema za nogometni Euro koji počinje 12. juna.

"Ovakva situacija nije zabilježena nikad i moramo reagirati", poruka je Olimpijskog odbora čiju je odluku nedugo zatim potvrdila i talijanska vlada. Cijela Italija je od ponedjeljka stavljena u karantin.

Italija je europska zemlja koja je najteže pogođena koronavirusom s više od 7000 potvrđenih slučajeva zaraze i više od 400 smrtnih slučajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije