Hrvatski mediji najavili veliki transfer iz Premijer lige BiH, Sergej Jakirović sve demantirao

0
Radiosarajevo.ba
Hrvatski mediji najavili veliki transfer iz Premijer lige BiH, Sergej Jakirović sve demantirao
Foto: Facebook/HŠK Zrinjski Mostar / Nemanja Bilbija

Trener Rijeke Sergej Jakirović nakon poraza u Jadranskom derbiju protiv Hajduka 1:0 na Poljudu, najavio je kako želi dovesti pojačanje u napad svoje ekipe.

Samo kolo ranije rijeka je napunila mrežu Rudeša s četiri gola, ali s obzirom na razliku u kvaliteti i afinitete kvarnerskog kluba, Jakiroviću je jasno da će se morati zubi pokazati i daleko težim rivalima. Možda to Hajduku u minulom kolu nisu uspjeli napraviti, barem ne u obliku postignutog gola, ali zato je trener krenuo u ozbiljne promjene.

Ne miruje Rijeka na nogometnoj tržnici pa bi, kako Germanijak saznaje, na Rujevicu uskoro trebao stići bosanskohercegovački 'killer', Nemanja Bilbija.

Izgorio objekat na Alipašinom Polju

Izgorio objekat na Alipašinom Polju

Ipak, u razgovoru s portalom Bljesak, trener Rijeke je demantirao ove informacije. "Radi se o dezinformaciji i nije mi jasno ni ko ni zašto je plasira uoči ovako važne utakmice koja je pred Zrinjskim", izjavio je bivši trener tima iz Mostara. 

Zrinjski trenutno na rasporedu ima gostovanje u Bratislavi, kod Slovana, protiv kojega pokušava uhvatiti 0:1 zaostatak u utakmici kvalifikacija za Ligu prvaka. Upravo je Bilbija jedan od upitnih za ovaj susret jer je i onaj domaći započeo s klupe zbog napuknutog rebra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije