Senzacija u Ligi prvaka: Velika pobjeda Galatasaraya na Old Traffordu, Arsenal izgubio od Lensa

0
Anadolija
Senzacija u Ligi prvaka: Velika pobjeda Galatasaraya na Old Traffordu, Arsenal izgubio od Lensa
FOTO: AA / Man Utd - Galatasaray

Fudbaleri Galatasaraya večeras su na Old Traffordu u drugom kolu grupe 'A' UEFA Lige šampiona ostvarili veliku pobjedu nakon preokreta rezultatom 3:2 protiv Manchester Uniteda.

Manchester je do vodstva došao u ranoj fazi utakmice, kada je u 17. minuti na sjajan centaršut Marcusa Rashforda natrčao Rasmus Hojlund i glavom loptu zakucao u protivničku mrežu. Samo šest minuta kasnije 'Galata' stiže do izjednačenja. Wilfred Zaha je sjajno iskoristio lošu reakciju u odbrani Dioga Dalota i savladao Andrea Onanu za 1:1.

Vodstvo domaćima vratio je sjajni Hojlund, koji je u 67. minuti nakon sjajnog solo prodora pogodio za 2:1. Opet se nije dugo čekalo na odgovor Galatasaraya, koji u 71. minuti preko Kerema Arkturkoglua do novog izjednačenja.

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

U 76. minuti Onana pravi veliku grešku i dodaje loptu Driesu Mertensu, kojeg potom u kaznenom prostoru ruši Casemiro i dobija drugi žuti karton uz penal. No, Manuel Icardi nije uspio realizovati penal i dovesti goste u vodstvo. Ipak, Icardi se iskupio u 81. minuti kada je sjajnim udarcem prebacio Onanu za veliko slavlje turskog kluba na Old Traffordu.

Sjajnu utakmicu punu preokreta i uzbuđenja u Napulju odigrali su Napoli i Real Madrid u grupi 'D'. Na kraju su slavili gosti rezultatom 3:2, a strijelci su bili Vinicus Junior (27. minut), Jude Belligham (34.) i Alex Meret (78.), koji je pogodio sopstvenu mrežu. Pogotke za domaće dali su Leo Ostigard (19.) i Piotr Zelinski (54.) iz penala.

Napoli - Real Madrid
FOTO: AA: Napoli - Real Madrid

Rezultati drugog kola: grupa 'A': Manchester United – Galatasaray 2:3, Kopenhagen – Bayern Minhen 1:2; grupa 'B': Lens – Arsenal 2:1, PSV Eindhoven – Sevilla 2:2; grupa 'C': Union Berlin – Braga 2:3, Napoli – Real Madrid 2:3; grupa 'D': Inter – Benfica 1:0, RB Salzburg – Real Sociedad 0:2.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije