Kako se ambasador Halilović angažirao kod dovođena zvijezde Indonezije u Premijer ligu

0
Radiosarajevo.ba
Kako se ambasador Halilović angažirao kod dovođena zvijezde Indonezije u Premijer ligu
Foto: Radiosarajevo.ba / Miftah Anwar Sani i ambasador Mehmed Halilović

Nova akvizicija Fudbalskog kluba Sloboda iz Tuzle je jedan od najboljih indonežanskih fudbalera Miftah Anwar Sani.

Ovaj 25-godišnji napadač u Tuzlu dolazi iz ekipe Persiti Tangerang, koja se takmiči u najvišem fudbalskom razredu u Indoneziji.

Prije ove Miftah je igrao za još nekoliko ekipa, a bilježe se i njegovi nastupi za reprezentaciju Indonezije.

Dolazak u Bosnu i Hercegovinu za ovog fudbalera je kako kaže ostvarenje sportskih snova.

Miftah Anwar Sani i ambasador Mehmed Halilović - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Miftah Anwar Sani i ambasador Mehmed Halilović

"Mislim da će dolazak u Bosnu i Hercegovinu biti značajna prekretnica u mom sportskom životu. Drago mi je i da je moja nova fudbalska sredina Sloboda i Tuzla, koja imaju bogatu sportsku tradiciju. Navijačima poručujem da ću učiniti sve da pomognem klubu u realizaciji zacrtanih ciljeva. Mislim da možemo puno toga napraviti", izjavio je Miftah.

Ono što je posebno značajno za izdvojiti realizacija ovog transfera, a zbog pandemije koronovirusa, bila bi gotovo nemoguća da se u sve nije uključila Ambasada Bosne i Hercegovine u Indoneziji i ambasador Mehmed Halilović, koji je i službeno i predao dres FK Sloboda Miftahu.

Miftah Anwar Sani i ambasador Mehmed Halilović - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Miftah Anwar Sani i ambasador Mehmed Halilović

"Veleposlanstvo je učinilo sve što je trebalo, a jedna od najvažnijih stvari je osiguravanje ulazne vize za gospodina Miftaha, komunikacija s klubom i srodnom institucijom u Indoneziji. Ambasada Bosne i Hercegovine također će biti korisna i u budućnosti ako zatreba. Oduševljeni smo i nadamo se da će više igrača imati više mogućnosti da se pridruže klubu u Bosni i Hercegovini", rekao je Halilović.

Za angažman Mehmeda Halilovića u ovom slučaju pismo zahvale stiglo je iz FK Sloboda u kojem je pored ostalog navedeno i da će Miftah Anwar Sani, ne samo pojačati ovu ekupu u nastavku premijerligaške sezonve, nego i da je značaj svega to što će realizacija transfera doprinijeti i jačanju odnosa između dva kluba i dvije zemlje.

Preuzimanje dresa i press konferencija povodom dolaska Miftaha Anwar Sanija u FK Sloboda organinirani su u prostorima Ambasada BiH u Indoneziji. U ovoj zemlji to je zapravo bio prvorazredni sportski događaj, što može da potvrdi i činjenica da su ga pratili i predstavnici globalne TV mreže CNN.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije