Senzacija na Poljudu: Ivan Rakitić novi je igrač splitskog Hajduka

0
Radiosarajevo.ba
Senzacija na Poljudu: Ivan Rakitić novi je igrač splitskog Hajduka
Foto: EPA / Ivan Rakitić

"HNK Hajduk s posebnim zadovoljstvom može potvrditi kako će Ivan Rakitić sljedeće sezone nositi bijeli dres", saopštili su iz splitskog giganta.

Jedan od najvećih igrača u historiji hrvatskog nogometa nešto prije ponoći potpisao je ugovor s Hajdukom do kraja sljedeće sezone uz opciju dodatnog produljenja za još jednu sezonu.

Ivan u Split stiže u nedjelju, 21. jula, te će biti svečano predstavljen na konferenciji za medije čiji je početak zakazan u 19.30 sati u Bijelom salonu.

Svaka čast: Sanel i Nusret biciklima vozili od Njemačke do BiH da prikupe novac za djecu

Svaka čast: Sanel i Nusret biciklima vozili od Njemačke do BiH da prikupe novac za djecu

U karijeri je osvojio gotovo sve što se osvojiti može. Jedan od ključnih igrača u osvajanju srebra s reprezentacijom Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Osvajač Lige prvaka s Barcelonom, osvajač UEFA Superkupa, dvostruki osvajač Europske lige sa Sevillom, četiri osvojene La Lige, četiri Kupa Kralja, dva španska Superkupa, osvojeno Svjetsko klupsko prvenstvo, Kup Švicarske, Kup Njemačke...

Najtrofejniji je igrač koji je ikada stigao u SuperSport HNL.

Jedan od najvećih igrača u povijesti hrvatskog nogometa. 🔝🔥⚽🇭🇷 Najtrofejniji igrač koji je ikada stigao u SuperSport HNL. 🏆🏆🏆🏆 Ivane, dobro došao u Split, dobro došao u Hajduk! ❤️💙

Posted by HNK Hajduk Split on Saturday, July 20, 2024

Rođen je u 10. marta 1988. godine u švicarskom Rheinfeldenu, tamo je odrastao i započeo igrati nogomet, ali uvijek je želio igrati za Hrvatsku s kojom je ušao u legendu.

Odigrao je 323 zvanične utakmice za Sevillu, 310 za Barcelonu, više od 100 za Schalke 04, a na početku karijere nastupao je za Basel. U drugom dijelu prošle sezone prešao je iz Seville u saudijski Al-Shabab s kojim je sada raskinuo ugovor kako bi se priključio Hajduku gdje će nositi dres s brojem 11.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije