Senad Lulić potpisao za Lazio

Radiosarajevo.ba
Senad Lulić potpisao za Lazio

Senad Lulić i zvanično je novi igrač Lazia! Naš fudbalski reprezentativac potpisao je petogodišnji ugovor, nakon što je jutros obavio ljekarske preglede u klinici Paideia, prenosi scsport.ba.

Lulić je u pratnji sportskog direktora nebeskoplavih Maurizio Manzinija stigao u sportskoi centar Di Formello, gdje se nakon parafiranja petogodišnje vijernosti Laziu, obratio i javnosti.

"Bio je ovo veoma dug dan za mene, ali nije mi žao. Ovo je veliki korak u mojoj karijeri. Lazio je klub koji ima velike ambicije. Svaki igrač koji nastupa u Švajcarskoj sanja da će jednog dana zaigrati u jednoj od liga petica. Moj se san se ostvario. Nadam se da ću svojim zalaganjem izboriti mjesto u prvom timu. Ne bojim se izazova u Italiji i sa Laziom želim izboriti plasman u Evropu", rekao je Lulić.

"Ovo je najvažniji trenutak u mojoj karijeri. Mnogi me upoređuju sa Kolarovom, jer igra na istoj poziciji kao ja. Vidjećemo, sezona je duga i počinje 7. Jula. Nije važno hoću li igrati ispred ili pozadi, to će odlučiti trener. O Laziju i Italiji znam mnogo. Liga i ekipa u Seriji A nisu nepoznanica", riječi su bh. reprezentativca, nakon što je potpisao ugovor.

Prema pisanju ugledne Gazzette, Lulić je potpisao petogodišnji ugovor sa rimskim klubom, a navodi se da će Young Boys, njegov bivši klub na ime obeštećenja dobiti tri miliona eura. Sa druge strane, Lulić bi godišnje trebao zarađivati 850. 000 eura.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije