Selimović: Pitanje trenera riješiti do kraja sedmice

Radiosarajevo.ba
Selimović: Pitanje trenera riješiti do kraja sedmice


Proteklih dana komisija FK Sarajeva koju čine direktor Dino Selimović i članovi UO Munir Talović i Irfan Redžepagić obavila je razgovore sa kandidatima od kojih bi jedan trebao naslijediti Jiria Plišeka koji je nedavno odstupio sa pozicije šefa stručnog štaba tima sa Koševa.

Kao najozibiljniji kandidati za klupu Sarajeva ostali su Husref Musemić, Abdulah Ibraković i Dragan Jović. Dvojca od trojce bi trebali ući u 'uži' izbor.

"U ovom trenutku ne znam koja će dvojca trenera biti u najjužem izboru, jer nje neophodno da na bazi isključivo argumenata komisija donese jednoglasan prijedlog. Vjerujem da ćemo do kraja sedmice imati novog kormilara", rekao je za Dnevni avaz Dino Selimović.

 

Većina navijača bi na toj poziciji najradije vidjela Husrefa Musemića koji je i kao i kao igrač i kao trener sa Sarajevom osvajao titule. Ipak, kao jedan od problema se navodi činjenica da je tužio klub i dobio sudski spor. Osim toga Husref Musemić je selektor mediteranske reprezentacije Bosne i Hercegovine i za dodatni angažman u nekom klubu će mu trebati saglasnost čelnika Nogometnog saveza BiH.

Jedan od kandidata čije se ime spominje za Plišekovog nasljednika je i nekadašnji trener U21 reprezentacije, Veleža i Čelika Abdulah Ibraković koji je 2009. godine proglašen najboljim trenerom na manifestaciji Idol nacije. Ibraković je prošle sezone doveo Čelik do finala Kupa Bosne i Hercegovine gdje su poraženi od sarajevskog Željezničara.

Treći trener koji kanditira za klupu Bordo tima je Dragan Jović. Jović je trenutno šef stručnog štaba gradačačke Zvijezde. U karijeri je još vodio Travnik, Posušje i Zrinjski. Sa mostarskim klubom osvojio je kup i prvenstvo Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije