Selimović i Uprava Želje progovorili o licenci, poslovanju, planovima...

A. S.
Selimović i Uprava Želje progovorili o licenci, poslovanju, planovima...
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Press FK Željezničar

U Plavom salonu stadiona Grbavica danas je održana konferencija za medije Fudbalskog kluba Željezničara. Prisutnih novinarima koji su došli u velikom broju obratili su se predsjednik i članovi Upravnog odbora - Nihad Selimović, Admir Džubur i Mirza Ustamujić. 

Oglasili se iz FK Željezničar u vezi licence, suspendiran direktor Šiljak

Kako je ranije najavljeno iz tima s Grbavice povod za održavanje konferencije za medije je poslovanje Kluba u periodu 1. januar 2019. – 30. april 2019. godine, ali su se na konferenciji otvorile i druge teme, tako da je bilo krajnje zanimljivo.

"Kao što vam je poznato mi smo došli krajem decembra prošle godine. Manje više svi su upoznati sa situacijom dolaska. Prilikom dolaska u upravljačku strukturu FK Željezničar ovaj klub je bio bez upravnog odbora, nadzornog odbora i predsjednika i potrpresdjednika kluba. Dakle bez upravljačke strukture. Mi smo jedini bili spremni da tada preuzmemo pozicije u upravljačkim strukturama. Niko drugi nije želio. Ovom prilikom pozivam sve one koji žele da se uključe u rad FK Željezničar da dođu i da zajedno radimo.

Ja ću u kratkim crtama iznijeti neke stvari, a detaljnije ćemo govoriti na Skupštini kluba. S obzirom na to da kruže raznorazne priče da ova struktura ne radi ništa, kako su klub napustili sponzori, istaći ću ovom prilikom da niti jedan sponzor nije otkazao sponzorstvo klubu i moram istaći da nije tačna priča da teren propada. Potpisani su novi sponzorski ugovori vrijedni 340 hiljada KM. Kada smo došli zatekli smo nulu na računu i dug koji smo izmirili. Osigurana su sredstva kojim smo platili pripreme. Ukupno smo isplatili milion i 520 hiljada KM", rekao je Nihad Selimović, predsjednik kluba.

"Svi navijači su zainteresirani da se nastavi projekt nadgradnje infrastrukture stadiona. Mi smo prije pet dana napokon dobili saglasnost na idejni projekt stadiona. Zbog toga su svi radovi bili na čekanju. Odmah nakon završetka idemo prema NSBiH da bi smo počeli gradnju istočne tribine. Nadam se da ćemo u oktobru imati krov na toj tribini", rekao je Džubur i dodao:

"Upozoravam, za sve nam trebaju urbanističke i ostale dozvole. Radit ćemo i na pomoćnom terenu. Nakon toga krećemo uređivanje poslovnih prostora i izdavanje na istočnoj tribini, koje će nam donijeti određene prihode. Klub bi uskoro trebao početi i izgradnju južne tribine. Moramo praviti realne planove i to će ova uprava raditi", rekao je Džubur i potom se ponovo osvrnuo na teren:

"Glavno je da je teren u funkciji. Da bi se pustio u kompletnu funkciju, treba pojačati napajanje, da nam grijači budu operativni ako nam zatrebaju", istaknuo je Džubur.

Mirza Ustamujić vjeruje kako će Plavi igrati u Europi.

"I dalje tvrdim da će Željo igrati u Europi. Čestitam ekipi. Neko nam želi oduzeti to pravo, a tu mislim na Prvostepenu komisiju NSBiH čija je odluka skandalozna. Postoje i grupe koje žele eliminirati Želju, najtrofejniji klub iz BiH, iz utrke za Europu", istaknuo je Ustamujić i dodao: 

"Nama se javlja pravni zastupnik Slavka Petrovića, što je krajnje smiješno, jer on to ne može. Dostaviti ćemo dokaze drugostepenoj komisiji. Zašto nam ne daju da igramo u Europi? Ima jako mnogo pravnih i formalnih nedostataka. Čak i pravila UEFA-e su na našoj strani. Željo je žrtva mešetara iz prvostepene komisije. Podnijeti ćemo tužbe protiv prvostepene komisije, tražit ćemo da se poništi odluka i da u Europu ide tim koji po plasmanu to zaslužuje. Nećemo ni da sumnjamo u loše namjere NSBiH, da nas žele udaljiti iz utrke za Europu. Ovakvi ljudi ne smiju donositi ovakve odluke", rekao je Ustamujić. 

Na naše pitanje šta će se dogoditi ako NSBiH donese konačnu odluku da Željezničar ne igra u Europi, Ustamujić je odgovorio:

"Tužit ćemo sve iz Nogometnog saveza BiH i idemo prema UEFA-i. Tužit ćemo prvostepenu, drugostepenu komisiju i sve čelnike NSBiH", rekao je Ustamujić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije