Selektorka Zmajica nakon žrijeba: 'Igramo protiv jedne od najboljih selekcija svijeta'

1
FENA
Selektorka Zmajica nakon žrijeba: 'Igramo protiv jedne od najboljih selekcija svijeta'
Foto: N/FSBiH / Samira Hurem

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će se sa Švedskom sastati u baražu za UEFA A Ligu nacija, a selektorka Samira Hurem smatra da je BiH dobila najtežeg protivnika i jednu od najboljih reprezentacija svijeta.

"Činjenica da igramo sa jednom od najboljih reprezentacija u Europi i svijetu govori o težini, ali ujedno i o značaju same utakmice za ženski fudbal u Bosni i Hercegovini. Naš tim je igrao odlično u Ligi nacija i te dobre igre su nas dovele u ovu situaciju. Sam ostanak u ligi B je značajan rezultat za nas, ali baraž je još značajniji i predstavlja korak naprijed u promociji ženskog fudbala u našoj zemlji”, kazala je Hurem.

"Ako želimo igrati na Europskom prvenstvu moramo znati gdje smo trenutno i na čemu treba da radimo, a to će nam dvije utakmice sa Švedskom pokazati. Raduje me što prvu utakmicu igramo kući jer nam je potrebna podrška naših navijača, a to će ohrabriti naše igračice da odigraju što bolje i podignu samopouzdanje za revanš", dodala je.

BiH uskoro dobija jedan od najviših mostova u Europi i 11 novih kilometara autoputa

BiH uskoro dobija jedan od najviših mostova u Europi i 11 novih kilometara autoputa

Zmajice su play-off izborile osvajanjem drugog mjesta u grupi B Lige 4 iza Češke, a ispred Slovenije i Bjelorusije.

Švedska je u grupi A4 završila treća iza Španije i Italije, a ispred Švicarske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije