Selektor Sjeverne Irske: Vjerujem da sada možemo pobijediti Zmajeve

Radiosarajevo.ba
Selektor Sjeverne Irske: Vjerujem da sada možemo pobijediti Zmajeve
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Michael O'Neill

Selektor Sjeverne Irske Michael O'Neill bio je razočaran nakon visokog poraza njegove ekipe od Njemačke u Frankfurtu (6:1) u sklopu zadnjeg kola kvalifikacija za EP.

Ipak, naglasio je kako ne vjeruje da će ovaj debakl ostaviti traga na igračima te da će biti potpuno spremni za utakmicu polufinala play-offa Lige nacije protiv BiH.

“Nedostajalo nam je pet-šest prvotimaca, naravno da se to osjeti protiv reprezentacija kao što su Njemačka ili Holandija. No, iskreno se nadam, kada na red dođe utakmica protiv BiH u martu, da će svi naši ključni fudbaleri biti spremni”, istakao je O'Neill.

Naglasio je kako prednost domaćeg terena ne bi trebala biti velika prevaga na strani Zmajeva.

“Već smo igrali protiv njih u Sarajevu, tako da znamo šta možemo očekivati. To će biti teška utakmica, ali osjećam da možemo pobijediti. Istina je da smo u Ligi nacija prošle godine izgubili obje utakmice protiv BiH, ali u prvoj, kod kuće, bili smo dominantni, dok smo i kao gosti stvorili nekoliko dobrih prilika. Definitivno vjerujemo da sada možemo pobijediti”, zaključio je sjevernoirski selektor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije