Selektor Petev pojasnio zašto nema Džeke i Pjanića, te šta mu je kazao Višća

1
Radiosarajevo.ba
Selektor Petev pojasnio zašto nema Džeke i Pjanića, te šta mu je kazao Višća
Foto: Dž. K. / A. K. /Radiosarajevo.ba / Selektor Petev na današnjoj konferenciji, 21. maj 2021.

Ivaylo Petev, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, objasnio je danas spisak kandidata za naredna dva prijateljska meča protiv Crne Gore i Danske, protiv kojih u dresu Zmajeva neće biti Edina Džeke i Miralema Pjanića.

Petev je objavio imena 25 Zmajeva, a selektor je pojasnio i zaštoi nema Edina Višće, igrača Istanbul Basaksehira, koji je najavio opraštaj od dresa nacionalnog tima.

“Džeki i Pjaniću odlučio sam dati odmor. Gojak je povrijedio leđa, a Mihojević je operisan. Višća me nazvao prije 10 dana te obavijestio da se želi oprostiti od reprezentacije. On kaže da neće moći biti 100 posto spreman za ekipu. Žao mi je. Računao sam na njega kao na jednog od glavnih igrača u kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Jedino što mogu je prihvatiti njegovu odluku”, pojasnio je Petev.

Bugarski strupčnjak je pozvao i petoricu debitanata.

“Utakmice s Crnom Gorom i Danskom šansa su da nekim novima igračima pružim priliku. Želim da budemo zdravi, obavimo pripreme i izgledamo dobro u obje utakmice”, kazao je Petev.

Smatra da se utakmice igraju u najtežem terminu.

“Ne dijelim utakmice na prijateljske i kvalifikacione. Svi moraju znati da nema veze da li je prijateljska. Svaki koji dobije priliku mora dati sve od sebe, jer je to reprezentacija. Nedavno sam rekao da pratim puno igrača. Odlučio sam se sada za ove, ali čim vidimo kvalitetu bit će i novih”, pričao je Petev.

Petev je govorio i o mogućem povratku golmana Asmira Begovića.

“Sada je odluka ovakva, a ubuduće je sve moguće. Najbitnije je da vidim da napreduju”, dodao je Petev.

Podsjetimo, reprezentativci BiH za utakmice s Crnom Gorom i Danskom okupit će se 27. maja na Ilidži.

Test meč protiv Crne Gore odigrat će 2. juna od 18 sati na stadionu Grbavica u Sarajevu. Četiri dana kasnije na rasporedu je duel sa Danskom na stadionu Brondby u Kopenhagenu.

Spisak kandidata za duele sa Crnom Gorom i Danskom

Ovo su igrači na koje će računati Petev u dva naredna prijateljska meča:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (Zorya Lugansk), Kenan Pirić (Maribor)

Odbrana: Siniša Saničanin (Vojvodina), Aleksandar Jovičić (Gorica), Anel Ahmedhodžić (Malmo), Dennis Hadžikadunić (Rostov), Darko Todorović (Hajduk Split), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Branimir Cipetić (Lokomotiva Zagreb), Sead Kolašinac (Schalke), Eldar Ćivić (Ferencvaroš)

Vezni red: Gojko Cimirot (Standard Liege), Stjepan Lončar (Rijeka), Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Andrej Đokanović (Sarajevo), Rade Krunić (Milan), Dario Šarić (Ascoli), Adi Nalić (Malmo), Dino Beširović (Mezokovesd Zsory), Miroslav Stevanović (Servette), Almedin Ziljkić (Borac)

Napad: Luka Menalo (Rijeka), Ermedin Demirović (Freiburg) i Smail Prevljak (Eupen).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Najnovije