Selektor Nizozemske dao svoj komentar na žrijeb: Dijamanta je prvog spomenuo

Radiosarajevo.ba
Selektor Nizozemske dao svoj komentar na žrijeb: Dijamanta je prvog spomenuo
Foto: EPA-EFE / Ronald Koeman

Nismo nikada igrali protiv Bosne i Hercegovine što je veoma interesantno. Znam da imaju napadača Edina Džeku, koji igra na vrhunskom nivou već duže vrijeme. Žrijeb je mogao biti teži, ali dobra stvar je što igramo protiv reprezentacija protiv kojih do sada nismo igrali, osim protiv Italije.

Zmajevi u 75 dana igraju šest vrhunskih utakmica u Ligi nacija

Reprezentativci Bosne i Hercegovine jučer su saznali imena protivnika u UEFA Ligi nacija 2020/21. Nakon žrijeba u kojem je BiH svrstao u Grupu 1 Divizije A Lige nacija, zajedno sa Nizozemskom, Italijom i Poljskom, određen je i raspored utakmica ovog takmičenja. Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je saznala protivnike u Ligi nacija za sezonu 2020/2021.

To je nakon žrijeba Lige nacija u Amsterdamu kazao Ronald Koeman,  selektor nogomretne reprezentacije Nizozemske;: jedne od tri selekcije s kojima će Zmajevi igrati u Diviziji A.

Pored Nizozemske i BiH tu su još Italija i Poljska.

"Nizozemska i Italija su favoriti u ovoj grupi, ali svašta se može desiti do početka. Prvo moramo odigrati Evropsko prvenstvo, a onda ćemo vidjeti dalje", dodao je Koeman.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije